10. Aprila 2019.

Kćerku Donalda Trumpa napali na društvenim mrežama zbog nevine fotografije sina

Big Portal

37-godišnjakinja se uz fotografiju našalila: “Možda ćemo morati vratiti krevetić za bebe.” Smatra da bi tako možda spriječila mlađeg sina da noću izlazi iz kreveta.

Резултат слика за ivanka trump son sleeping

Međutim, korisnici Instagrama brzo su joj poručili da sina pokuša staviti u kavez. Naime, uporedili su ovu situaciju s hiljadama djece migranata koja su odvojena od roditelja na južnoj granici SAD-a.

“Šta misliš o kavezu? Nije li to ono što voliš”, napisao je komičar Joe Mande.

“Možeš li nabaviti krevetiće i za svu djecu koju odvajaš od njihovih porodica na granici?”, drugi je komentar.

Trump zagovara kontroverznu imigracijsku politiku nulte tolerancije koja je dovela do toga da su djeca migranata odvojena od svojih porodica koje su pokušale ilegalno ući u zemlju. Kad američka granična policija uhvati imigrante u ilegalnom prelasku granice, djeca se odvajaju od svojih roditelja, smještaju se na zasebne lokacije, a njihovim roditeljima se sudi.

Сродна слика

S druge strane, fanovi Ivanke Trump odmah su stali u njenu obranu napisavši: “Ovo je privatni trenutak koji je odlučila podijeliti s narodom. Svi vi idioti koji komentarišete, sram vas bilo.”

Ivanka Trump i njen suprug Jared Kushner su roditelji troje djece, a na jednoj konferenciji je izjavila da se oštro protivi razdvajanju porodica jer je i sama kći imigrantice.

Prema statistikama ministarstva za unutrašnju sigurnost, oko 6800 djece bez roditelja uhvaćeno je u februaru na južnoj granici SAD-a.

 

Index

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare