Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Kažnjen zbog vožnje u alkoholisanom stanju tokom policijskog časa

Muškarac iz Gradiške M.G. sankcionisan je zbog kršenja policijskog časa, kada je zatečen za volanom automobila u mjestu Nova Topola kod ovog grada.

Da sve bude gore, kod njega je alkotestiranjem utvrđeno 0.96 promila alkohola u krvi.

“Licu M.G. koji nije poštovao Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o zabrani kretanja, izdat je prekršajni nalog po članu 22. Zakona o javnom redu i miru i članu 174. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Gradiška.

Iz policije podsjećaju da su od ove zabrane izuzete osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net i www.mup.vladars.net) i osobe kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za lica koja nemaju poslodavca, a koji se obrate nadležnoj policijskoj stanici iskazujući potrebu za nesmetanim kretanjem).

“Policijska uprava Gradiška apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojajavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuje vanredna mjera u cilju prevencije širenja virusa korona ‘SARS-CoV-2’ i ‘bolesti COVID-19’ bolesti na teritoriji Republike Srpske”, zaključuje se u saopštenju.

Danas objavljeno

“SAD su propustile istorijsku priliku”

M.

ZARAŽENA RADNICA “Bema” raspustila fabriku do 20. aprila

M.

RAZBOJNIK ISKORISTIO KORONA VIRUS Sa medicinskom maskom na licu OPLJAČKAO STARICU

M.

Ostavite komentar