Kazne za vozače koji nezakonito koriste treptače - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kazne za vozače koji nezakonito koriste treptače

Svi vozači funkcionera koji na putevima u Srpskoj nezakonito budu koristili treptače suočiće se s kaznom, jer je MUP RS počeo akciju otkrivanja i sankcionisanja onih koji mimo propisa uključe ove posebne svjetlosne uređaje, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Upotreba treptača je, podsjeća naš izvor, zakonom zabranjena za vozila koja nemaju policijsku pratnju, dok policija, vatrogasci i hitna pomoć imaju pravo na rotaciju.

Kako dalje podsjeća naš sagovornik, MUP RS je ranije upozorio neke vozače da su dužni da uklone ove svjetlosne uređaje s vozila, ali su oni to upozorenje izignorisali.

Izvor “Nezavisnih”, upućen u dosadašnje rezultate ove akcije, potvrdio je da je ona već donijela rezultate.

“Policija se prihvatila posla i u Banjaluci je već uočeno sedam vozila na kojima se nalaze treptači mimo propisa”, pojašnjavaju sagovornici “Nezavisnih”.

Kako dodaju naši izvori, u pitanju su crna škoda superb, vlasništvo Vlade RS, crna škoda oktavija Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, te crni folksvagen pasat u vlasništvu Republičke uprave civilne zaštite.

“Na spisku su i crna škoda superb u vlasništvu Ministarstva trgovine i turizma RS, crni folksvagen pasat u vlasništvu Parlamentarne skupštine BiH, te smeđi folksvagen pasat Ministarstva saobraćaja i veza RS. Treptači su primijećeni i na crnom mercedesu Vojina Mitrovića, ministra komunikacija i transporta BiH”, otkrivaju sagovornici “Nezavisnih”.

Kako napominju naši izvori, vozači koji nisu uklonili treptače imaju za cilj da brže stignu do odredišta, a time su ostali učesnici u saobraćaju i cjelokupna javnost ogorčeni.

“Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač odlučan je da ovakvoj nezakonitoj praksi stane na kraj”, naglašavaju izvori “Nezavisnih”.

Milija Radović, zamjenik direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja RS, rekao je da na ovakvoj akciji treba istrajati, te istakao da je zakon isti za sve.

“U svakom slučaju, jasno je da niko nije izuzet od primjene zakona, što znači da svi treba da ga poštuju”, rekao je Radović u izjavi za “Nezavisne novine”.

Prema njegovim riječima, zakonodavac je donio ovakav zakon jer je bilo prisutno da, dok vozite, odjednom neko iza vas počne da blinka treptačima.

“Onda ljudi ne znaju šta da rade, sklanjaju se s puta. Može se desiti da neko iz straha i nesnalaženja prouzrokuje saobraćajnu nezgodu”, upozorio je Radović.

(Nezavisne)

Danas objavljeno

Nemiri u Parizu tokom predizbornog mitinga

M.

Srpska visoke predstavnike ne prihvata kao objektivne

M.

Putin: “Obratite pažnju”

M.

Ostavite komentar