Kazna za građane koji su ispred suda u Banjaluci nosili sliku Davida Dragičevića - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kazna za građane koji su ispred suda u Banjaluci nosili sliku Davida Dragičevića

Svi građani koji su prije sedam dana došli ispred Osnovnog suda u Banjaluci kako bi dali podršku ljudima kojima se sudilo za dešvanja od 30. decembra 2018.godine, danas su dobili prekršajne prijave sa kaznom od 500 KM.

– Svi legitimisani upravo dobijaju na kućne adrese prekršajne naloge sa kaznom od 500 KM. Okrivljeni su zbog držanja slike Davida Dragičevića (baš tako piše)!!! Po njima je na taj način održan nezakonit skup. Ljudi su tada samo legitimisani. Nisu upozoreni da rade bilo šta nelegalno. Nelegalno je držati sliku??? Davidovu sliku? Zamislite dokle idu. Poruka svima koji dobiju taj sramni nalog – Ne prihvatajte odgovornost. Potpišite se tamo gdje piše “ne prihvatam odgovornost” i predajte kopiju naloga u Osnovni sud. U svakom slučaju, javite se meni za detaljna uputstva. SRAMNO da sramnije ne može! – napisao je član grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv.

Inače, nekoliko građana se prije sedam dana okupilo ispred Osnovnog suda kako bi podržali 16 osoba koje se terete zbog održavanja neprijavljenog javnog skupa u organizaciji grupe pod nazivom “Pravda za Davida”.
Danas su i oni sami okrivljeni za održavanje neprijavljenog skupa, nošenja transparenata i slike ubijenog Davida Dragičevića.

(Buka)

Danas objavljeno

Novo ludilo na australijskim aerodromima: “Skandal”, “odvratno”, “zlostavljački”

M.

Crni rekord: U BiH 3.342 slučaja zaraze koronavirusom, preminulo 39 osoba

M.

Čerkez: Situacija sve teža, uskoro nova pravila

M.

Ostavite komentar