"Kažem to jednom zauvijek – prvenstvo mora da se završi" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

“Kažem to jednom zauvijek – prvenstvo mora da se završi”

Predsednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina rekao je da neće odustati od završetka sezone i da će ceo sistem imati koristi od nastavka Serije A.

“Kažem to jednom zauvek, prvenstvo mora da se završi i ima vremena za to. Vlada, liga, Savez, lekari, zajedno ćemo odlučiti, odgovorno. Ceo naš sistem bi imao korist od ponovnog pokretanja prvenstva”, rekao je Gravina za list Republika (La Repubblica).

Evropski fudbal je zaustavljen zbog pandemije korona virusa, a Italija je jedna od prvih zemalja koja je usled velikih problema zbog širenja COVID-19 obustavila takmičenja.

“Poštujem nauku, ali ne mogu da se odreknem. Radimo na tome da se vratimo fudbalu, ali ne i kada. Kada se Italija vrati životu i kada budu stvoreni uslovi, tada će se vratiti i fudbal”, kazao je Gravina.

Po njegovim rečima, neće biti moguće da se utakmice igraju u samo jednom gradu, ali postoji šansa da se fudbal izmesti sa severa zemlje.

“Moguće je prvenstvo bez utakmica na severu, ali ne samo u jednom gradu. Možemo da igramo 10 utakmica na jednom terenu tokom vikenda. Takođe, potrebno nam je 20 sportskih centara”, naveo je prvi čovek italijanskog fudbala.

On je istakao da bi otkazivanje sezone pokrenulo niz sporova, a da su neki klubovi već upozorili na to.

Još ne postoji rok za nastavak, a Italija će, kako je rekao, “ići pod ruku” sa ostalim evropskim zemljama.

Danas objavljeno

ATP Tur finale: Ko je siguran i ko je još u igri?

Vanja A

Memfis drugoj zvijezdi dao 105 miliona

Vanja A

Marko Pešić: Moj otac nema koronu

Vanja A

Ostavite komentar