Kate Winslet nas svojim glasom vodi kroz novi dokumentarni film koji svako mora da pogleda - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kate Winslet nas svojim glasom vodi kroz novi dokumentarni film koji svako mora da pogleda

Dokumentarni film o zaštiti životne sredine “Eating Our Way To Extinction” prikazuje požare, koji bijesne širom svijeta, ekosisteme koji se uništavaju, više od 26.000 vrsta životinja sada je pod prijetnjom izumiranja, ekstremne suše.

Ovo su samo neka od najhitnijih pitanja naše Planete Zemlje, koja se predstavljaju u novom dokumentarnom filmu, kroz koji nas glasom u naraciji vodi slavna glumica Kate Winslet, dobitnica Oscara. Dokumentarni film se počinje prikazivati 16. septembra. Film su režirali braća Ludo i Otto Brockway, osnivači “Broxstar Productions”. Ovaj film treba svi da pogledaju!!!

Foto: Alastair Grant/AP

“Eating Our Way To Extinction” je dokumentarni film, koji istražuje stvarne pokazatelje ljudske potrošnje i uništenja – uključujući transport, neodržive proizvode i proizvodnju životinja za hranu. Takođe se postavljaju kritična pitanja s kojima se suočava ljudski opstanak na planeti, poput nesigurnosti i toksičnosti hrane, gubitka biološke raznolikosti, eko sistema i ekstemne suše. Ali dokumentarni film nudi efikasna rješenja, kako svako od nas može napraviti promjenu kroz praktične, održive promjene.

Foto: Pexels

Holivudske zvijezde postali su veoma moćni uticajni ljudi, koji mogu prenijeti snažnu poruku o klimatskim promjenama na ljude, zato i ovaj dokumentarac sadrži pored komentara naučnika i druge poznate ličnosti poput ser Richarda Bransona i Leonarda DiCaprija, koji kaže: “Ovo je film koji će sve generacije poželjeti da gledaju i trebaju to pogledati!!!”.

„Naša Zemlja. Uvijek u toku i kretanju. Dinamična simfonija snaga, sve zajedno radi, ali posljednjih godina postaje jasno da je naš svijet loše pripremljen da se nosi sa klimatskim promjenama, a vrijeme ističe!”, kaže Kate Winslet u traileru za ovaj dokumentarac.

Foto: Pexels

Veza između prehrambene industrije i globalne klimatske krize, veoma je očita. Hemikalije koje se koriste za zaštitu usjeva od insekata i vremenskih prilika, stvaraju otrovni uticaj, koji uništava druge ekosisteme. Industrijski uzgoj stoke za hranu ima užasan uticaj na okolinu.

Osim što doprinose zagađenju zemljišta i vode, krčenje šuma zbog stočarstva, gubitku biološke raznolikosti i kiselim kišama. Proizvodnja stoke za hranu širom svijeta, odgovorna je za 18% svih emisija stakleničkih plinova.

Foto: Pexels

„Naša prekrasna planeta prošla je neke važne prekretnice i ubrzano idemo prema svijetu, koji bi uskoro mogao postati negostoljubiv za ljudski život. Istraživanje sada pokazuje, da je glavni pokretač uništavanja okoline i gubitka biološke raznolikosti, naša nezasitna potražnja za mesom i mliječnim proizvodima”, objašnjavaju režiseri filma.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar