Katastrofalan gubitak Tesle u drugom kvartalu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Katastrofalan gubitak Tesle u drugom kvartalu

Proizvođač električnih automobila Tesla je uznemirio investitore neočekivano velikim gubitkom u drugom tromjesečju 2019. godine.

Proizvođač električnih automobila Tesla je uznemirio investitore neočekivano velikim gubitkom u drugom tromjesečju 2019. godine.

Kompanija je zabeležila neto gubitak od 408 miliona dolara, uključujući 117 miliona dolara za restrukturiranje i druge troškove, a te novosti je saopštila deoničarima u sredu putem pisma.

Tesline deonice su pale za više od 10 posto u poslepodnevnom trgovanju. Iako su investitori očekivali gubitke, rezultati su bili puno gori od očekivanih, rekli su analitičari.

Proizvođač automobila, kojim upravlja kontroverzni tehnološki preduzetnik Elon Musk, saopštio je da je u drugom tromesečju zabeležio rekordne isporuke od 95.356 vozila te rekordnu proizvodnju od 87.048 vozila, ocenivši to „važnom prekretnicom koja predstavlja brz napredak u upravljanju globalnom logistikom i operacijama isporuka velikih količina”.

Proizvođač automobila je potvrdio da je na dobrom putu da u Kini krajem godine pokrene proizvodnju svog električnog vozila Model 3, dok će do jeseni 2020. godine u kalifornijskom Fremontu pokrenuti proizvodnju vozila Model Y (na slici). Model 3 je prvi Teslin automobil koji je usmeren na masovno tržište i važan je u nastojanjima kompanije da ostvari prihode za otplatu investitora i podsticanje razvoja drugih električnih vozila.

Kompanija je saopštila da je na putu ispunjenja svog ciljanog raspona od 360.000 do 400.000 isporučenih vozila u ovoj godini.

Izvor: Seebiz

Danas objavljeno

Prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom početkom 2022, cijena 2 miliona eura

Vanja A

Kako se “rađaju” bahati vozači: Saobraćaj je samo drugi način pokazivanja kulture stanovništva

Vanja A

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Ostavite komentar