KATAI ČEKA REZULTATE TESTA KRVI: Oglasio se klub - "već dva puta je pobijedio, pobijediće opet" - BIGportal.ba
Fudbal Sport

KATAI ČEKA REZULTATE TESTA KRVI: Oglasio se klub – “već dva puta je pobijedio, pobijediće opet”

“Uveren sam da će se oporaviti u potpunosti jer je već dva puta izašao iz sličnih problema”, rekao je Mitar Mrkela.

Aleksandar Katai povredio je primicač nastupajući za reprezentaciju Srbije i neće nastupati sve do proleća, a osim toga po povratku u Crvenu zvezdu urađene su i detaljne analize krvi pošto se ofanzivni fudbaler stalno osećao umorno.

“Informer” piše da mu je tom prilikom ustanovljen nizak hemoglobin, odnosno Katai verovatno pati od nedostatka trombocita u krvi što je problem koji je već imao dvaput u karijeri.

Pretpostavka je a je u pitanju trombocitopenija, a već dva puta je Katai uspevao da se oporavi posle nje i da se potom uspešno vrati fudbalu. Prvi put je to bilo 2012. godine u Vojvodini, a potom i 2016. kada je nastupao za Alaves.

Njemu su zbog toga na VMA urađene detaljne analize u rezultati se očekuju do kraja nedelje, a sportski direktor Mitar Mrkela nada se da će “Magiko” pobediti bolest do nokaut faze Lige Evrope.

“Čekamo da budu gotove analize, pa ćemo znati kakvo je tačno Kataijevo stanje. Uveren sam da će se oporaviti u potpunosti jer je već dva puta izašao iz sličnih problema. Svakako se radujemo momentu kad će opet biti sa nama”, naveo je Mrkela za “Informer”.

Aleksandar Katai

Aleksandar KataiIZVOR: MN PRESS

Isti izvor navodi da je Kataiju trener Dejan Stanković ponudio lečenje u Italiji, pomoć stiže i iz FSS i Zvezde, ali za sada nema potrebe za odlazak u inostranstvo.

Ako se ispostavi da je u pitanju trombocitopenija – vredi istaći da je u pitanju bolest koja nastaje kada koštana srž ne stvara dovoljno krvnih pločica, a ranije je već Katai pričao o tom iskustvu. Oporavljao se nekoliko meseci i tom prilikom je dobio 10 kilograma viška, a nakon što je pobedio bolest rečeno mu je da “ona može da se vrati – i ne mora”.

Aleksandar Katai je ove sezone odigrao 19 mečeva za Zvezdu i doprineo sa 10 golova i pet asistencija

(MONDO/Informer)

Danas objavljeno

Vlahović: Živim svoj san

Zeljka

“Ukrao” Srbiji Olimpijske igre, pa izgubio 20 kilograma i preživio dramu

Zeljka

Orlando dao 50 miliona mladom centru

Zeljka

Ostavite komentar