Karneval u Riju – parada kućnih ljubimaca i najlepši kostim - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Karneval u Riju – parada kućnih ljubimaca i najlepši kostim

Čuveni karneval u Rio de Žaneiru, je zbog koronavirusa otkazan. Ali to ne važi za paradu kućnih ljubimaca, koju je organizovao gradonačelnik grada u takmičenju za najlepši kostim.

Zbog pandemije kovida 19, ulične zabave i tradicionalne parade na Sambadromu otkazane su, da bi se izbegle gužve, ali psi su imali svoj dan.

Desetine kostimiranih pasa praćenih svojim vlasnicima učestvovalo je na karnevalskoj paradi u privatnom klubu, u četvrti “Recreio dos Bandeirantes”.

Parada se obično održava duž Avenije Atlantika koja se graniči sa čuvenom plažom Kopakabana, ali ove godine gradonačelnik Rija je zabranio javnu proslavu.

„Stanovnici Rija u svojim venama nose radost karnevala. Pozvali smo ograničenu publiku na distancirani događaj koji sprečava da se Karneval 2021. zaboravi. U ovoj pandemiji mnogi ljudi su udomili pse kako bi izolaciju proveli u društvu”, rekao je Marko Antonio Marinho, koji već 18 godina organizuje pseću paradu.

“Za mnoge učesnike parada kućnih ljubimaca bila je prilika da na trenutak napuste karantin i osete radost i duh karnevala”, rekla je Frančeska Freira, koja se pridružila paradi sa jorkširskim terijerom Ivom.

Danas objavljeno

Bizarni zahtjevi poznatih pjevača na turnejama: Mariah Carey tražila da joj društvo pravi 20 bijelih mačića

Vanja A

Jennifer Lopez u maksi suknji koja izgleda sjajno uz čizme, ali i uz ljetne sandale

Vanja A

Princ Harry želi s porodicom posjetiti kraljicu, ali se plaši: Prijeti tužbom ako mu se ne vrate stare privilegije

Vanja A

Ostavite komentar