Karma najavila futuristički plug-in hibridni pickup - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Karma najavila futuristički plug-in hibridni pickup

Nakon što je kompanija Tesla predstavila električni pickup Cybertruck, kalifornijska kompanija Karma je objavila teaser i najavila svoj plug-in hibridni pickup.

Karmin potez vjerovatno nije slučajnost uzimajući u obzir predstavljanje Teslinog Cybertrucka. Kompanija nije otkrila kada će se njen plug-in hibridni pickup pojaviti na tržištu, ali je potvrdila da radi na konceptu. Ipak, to je pokazatelj da pickup neće uskoro stići na tržište.

“Pogoni s produženim dometom predstavljaju pametnu alternativu potpuno baterijskim sistemima, posebno kada je riječ o većim vozilima koja se koriste u poslovne svrhe i za flote”, rekao je direktor Karme Lance Zhou.

Sudeći prema teseru pickup ima visoku pojasnu liniju, nageto vjetrobransko staklo, prozore neobičnog dizajna te manji prostor za teret.

Karma radi na modularnoj platformi pod nazivm Skateboard koja je pogodna za električni i plug-in hibridni pogon. Nije potvrđeno da li će pomenuti pickup koristiti ovu platformu, ali će najvjerovatnije biti tako.

Segment elektrificiranih pickupa ima veliki potencijal te bi mogao doživjeti procvat u narednim godinama. Zasad je tu Teslin Cybertruck, a Rivianov R1T stiže krajem 2020. godine. Fordov električni F-150 se očekuje 2021. godine, dok je GM-ov električni pickup u fazi planiranja.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar