30. Septembra 2022.

Karleuša o nasilju nad ženama

Big Portal

Sestra poznate tiktokerke Una Kablar, poznatija kao Uki Ku, pretučena je brutalno od strane njenog supruga, a sada se povodom toga oglasila i pop zvijezda Jelena Karleuša.

Karleuša je istakla kako je broj nasilja nad ženama u porastu, a da žrtve iz straha ostaju paralisane ne reaguju na fizičke i verbalne napade partnera.

– Užasan porast nasilja nad ženama u Srbiji. Ali nasilje nije samo fizičko. Nasilnici koriste još jedno ubojito oružje, a to je verbalno, psihološko nasilje nad ženama. To je podjednako užasno kao i fizičko nasilje. A kada je fizičko i psihološko nasilje u kombinaciji, žena postaje previše uplašena da pobjegne jer ne može da se izbori sa strahom. Ženski mozak radi po tom principu. Strah nas blokira i ulazimo u ulogu žrtve koja pruža sve manje i manje otpora. Žene, kada vas partner udara to je odmah crvena zastavica, izjavila je Jelena.

– Međutim, i kad vas psuje, vrijeđa, ponižava, ucjenjuje, kada vas pljune, ismijava, zamahuje, zastrašuje, prijeti, čupa, zavrće ruku, uništava vaše stvari, odlučuje da li i gdje možete da idete, odlučuje sa kim možete da se družite – to je sve nasilje. Čekanje da se on promijeni je uzaludno jer nikad neće. Opravdavanje njegovih postupaka je sindrom roba i žrtve u kom živite. Ako slučajno krivite sebe jer ste sve to doživjele od partnera, moram da vam kažem da ćete živiti u paklu zauvijek i bit će sve gore. Niko nema pravo na vaš život, roditelji vas nisu odgajali da vas neko tuče i kriv je samo onaj ko vas zlostavlja. Vaša jedina krivica je što trpite i što volite onog ko vas zlostavlja. Glavu gore i sebi budite bitnije od svega a pogotovo od njega koji koristi ruku da vas udara umjesto da mazi, usta da vrijeđaju umjesto da ljube. Žao mi je što ovo pišem ali znam koliko me žena prati i ako jedna digne glavu poslije ovoga, ja sam svoju misiju uspješno izvela, napisala je Jelena na Instagram storyu.

(S.B.)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare