Karleuša o nasilju nad ženama - BIGportal.ba
Ex Yu

Karleuša o nasilju nad ženama

Roditelji vas nisu odgajali da vas neko tuče, kriv je onaj ko vas zlostavlja

Sestra poznate tiktokerke Una Kablar, poznatija kao Uki Ku, pretučena je brutalno od strane njenog supruga, a sada se povodom toga oglasila i pop zvijezda Jelena Karleuša.

Karleuša je istakla kako je broj nasilja nad ženama u porastu, a da žrtve iz straha ostaju paralisane ne reaguju na fizičke i verbalne napade partnera.

– Užasan porast nasilja nad ženama u Srbiji. Ali nasilje nije samo fizičko. Nasilnici koriste još jedno ubojito oružje, a to je verbalno, psihološko nasilje nad ženama. To je podjednako užasno kao i fizičko nasilje. A kada je fizičko i psihološko nasilje u kombinaciji, žena postaje previše uplašena da pobjegne jer ne može da se izbori sa strahom. Ženski mozak radi po tom principu. Strah nas blokira i ulazimo u ulogu žrtve koja pruža sve manje i manje otpora. Žene, kada vas partner udara to je odmah crvena zastavica, izjavila je Jelena.

– Međutim, i kad vas psuje, vrijeđa, ponižava, ucjenjuje, kada vas pljune, ismijava, zamahuje, zastrašuje, prijeti, čupa, zavrće ruku, uništava vaše stvari, odlučuje da li i gdje možete da idete, odlučuje sa kim možete da se družite – to je sve nasilje. Čekanje da se on promijeni je uzaludno jer nikad neće. Opravdavanje njegovih postupaka je sindrom roba i žrtve u kom živite. Ako slučajno krivite sebe jer ste sve to doživjele od partnera, moram da vam kažem da ćete živiti u paklu zauvijek i bit će sve gore. Niko nema pravo na vaš život, roditelji vas nisu odgajali da vas neko tuče i kriv je samo onaj ko vas zlostavlja. Vaša jedina krivica je što trpite i što volite onog ko vas zlostavlja. Glavu gore i sebi budite bitnije od svega a pogotovo od njega koji koristi ruku da vas udara umjesto da mazi, usta da vrijeđaju umjesto da ljube. Žao mi je što ovo pišem ali znam koliko me žena prati i ako jedna digne glavu poslije ovoga, ja sam svoju misiju uspješno izvela, napisala je Jelena na Instagram storyu.

(S.B.)

Danas objavljeno

Muharem Serbezovski završio na operaciji

Vanja A

Objavljena rijetka fotografija Zdravka Čolića s majkom i ocem

Vanja A

Suze: Ildi Šaulić suprug priredio ŽURKU IZNENAĐENJA za ROĐENDAN

Zeljka

Ostavite komentar