Sastojci:
– 1 srednji karfiol
– 1 jaje
– 2 dl jogurta
– 2 kašike prženog susama
– 2 kašike kukuruznog brašna
– 1 kašičica suvog peršuna
– so, biber
– malo parmezana
– malo maslinovog ulja
Priprema:
Karfiol oprati i podeliti na cvetove. Staviti ga u ključalu slanu vodu da se skuva do pola.
Ne treba da bude suviše mekan. Kada se skuva, preliti ga na kratko hladnom vodom, a onda ga ocediti.
Dok se karfiol hladi, u posudi izmutiti jaje, dodati gušći jogurt, prepečen susam, brašno, so, biber i peršun. Smesa treba da je gušća od one za palačinke.
Vatrostalnu posudu malo nauljiti, cvetove karfiola dobro uvaljati u masu sa jogurtom i ređati u posudu. Preostalu masu preliti preko karfiola. Posuti peršunom i parmezanom.
Zapeći u rerni oko 20 minuta na 200 stepeni, dok ne dobije lepu koricu.