10. Marta 2020.

Karantin za direktorku i zaposlene Dermatološke klinike u Skoplju

Big Portal

On je sinoć na konferenciji za novinare rekao da će klinika biti privremeno zatvorena i dezinfikovana, dok će 64 zaposlenih, 11 pacijenata i 13 pacijenata na vanbolničkom liječenju biti stavljeno u kućni karantin naredne dvije nedjelje, prenijela je sinoć MIA.

Proteklog vikenda, Klinika je bila domaćin simpozijuma o dermato-veneričnim bolestima, kojoj su prisustvovala 103 ljekara iz više zemalja koji su telefonom obaviješteni o novonastaloj situaciji.

Filipče je kazao i da bi Beljanovska, koja se nakon povratka iz Italije nije stavila u samoizolaciju i nije poštovala preventivne mjere, trebalo da bude otpuštena, ali da je u ovom trenutku njena ostavka nemoguća zbog predstojećih izbora.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je razočarano ponašanjem Biljanovske koja se nakon povratka iz Italije prošle nedjelje vratila na posao i nije se testirala.

Filipče je još jednom pozvao sve građane da slušaju preporuke ljekara kako bi spriječili širenje korona virusa i istakao da je ugrožavanje javnog zdravlja veoma ozbiljan prekršaj.

  • Niko neće biti posteđen od preuzimanja odgovornosti – rekao je Filipče.

On je dodao i da će Klinika za dermatologiju u Štipu takođe biti privremeno zatvorena jer su svi njeni zaposleni prisustvovali konferenciji u Skoplju.

Kada se radi o oboljelima, Filipče je rekao da se čekaju rezultati još osam osoba koje imaju simptome slične gripu.

TANJUG

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare