Karantin za direktorku i zaposlene Dermatološke klinike u Skoplju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Karantin za direktorku i zaposlene Dermatološke klinike u Skoplju

Svi koji su bili u kontaktu s direktorkom Dermatološke klinike Ninom Cacom Beljanovski, koja je četvrta osoba oboljela od korona virusa u Sjevernoj Makedoniji, moraće da se samoizoluju na 14 dana, izjavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

On je sinoć na konferenciji za novinare rekao da će klinika biti privremeno zatvorena i dezinfikovana, dok će 64 zaposlenih, 11 pacijenata i 13 pacijenata na vanbolničkom liječenju biti stavljeno u kućni karantin naredne dvije nedjelje, prenijela je sinoć MIA.

Proteklog vikenda, Klinika je bila domaćin simpozijuma o dermato-veneričnim bolestima, kojoj su prisustvovala 103 ljekara iz više zemalja koji su telefonom obaviješteni o novonastaloj situaciji.

Filipče je kazao i da bi Beljanovska, koja se nakon povratka iz Italije nije stavila u samoizolaciju i nije poštovala preventivne mjere, trebalo da bude otpuštena, ali da je u ovom trenutku njena ostavka nemoguća zbog predstojećih izbora.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je razočarano ponašanjem Biljanovske koja se nakon povratka iz Italije prošle nedjelje vratila na posao i nije se testirala.

Filipče je još jednom pozvao sve građane da slušaju preporuke ljekara kako bi spriječili širenje korona virusa i istakao da je ugrožavanje javnog zdravlja veoma ozbiljan prekršaj.

  • Niko neće biti posteđen od preuzimanja odgovornosti – rekao je Filipče.

On je dodao i da će Klinika za dermatologiju u Štipu takođe biti privremeno zatvorena jer su svi njeni zaposleni prisustvovali konferenciji u Skoplju.

Kada se radi o oboljelima, Filipče je rekao da se čekaju rezultati još osam osoba koje imaju simptome slične gripu.

TANJUG

Danas objavljeno

Potpisani zaključci političkih lidera u vezi krize izazvane “Inckovim zakonom”

M.

Podignuta optužnica protiv Belivuka i članova kriminalnog klana

M.

Njemačka: Prevrnuo se autobus iz Srbije, 19 povrijeđenih

M.

Ostavite komentar