Karantin obavezan za putnike koji ulaze u BiH preko FBiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Karantin obavezan za putnike koji ulaze u BiH preko FBiH

Državljani BiH koji imaju mjesto prebivališta u Republici Srpskoj, a ulaze u BiH preko graničnih prelaza koji se nalaze na teritoriji FBiH, dužni su da se jave u karantin na graničnom prelazu Rača, saopšteno je danas iz Gradske uprave Bijeljina.

– Oni će u vom tranzitnim karantinu biti pregledani i nakon toga poslati u lokalne karantine – rekao je načelnik gradskog Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić.

On navodi da je razlog za uvođenje mjere obaveznog prijavljivanja u karantin na Rači odluka Federalne uprave civilne zaštite od petka, 24. aprila, kojom je ukinuta naredba o obaveznom karantinu i zamijenjena rješenjem sanitarnih inspektora o zdravstvenom nadzoru i ograničenju kretanja.

Ova rješenja ne važe na teritoriji Republike Srpske i zbog toga će Komunalna policija, na osnovu podataka koje će dobijati od Inspektorata Republike Srpske, vršiti redovnu kontrolu osoba koje su ušle u BiH preko graničnih prelaza na teritoriji FBiH – istakao je Draganić.

Prilikom kontrole, komunalni policajci će dostavljati i obavještenja o obaveznom javljanju u karantin na Rači. Draganić je najavio da će osobe koje se ne jave dobrovoljno, bijeljinska policija sprovesti u karantin.

NN

Danas objavljeno

Požar se približava naseljima u Atini, građani pozvani da napuste kuće

M.

“Rat” se nastavlja; “Nikad neće biti ruski”

M.

BiH nema visokog predstavnika

M.

Ostavite komentar