Karađorđeva šnicla - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Karađorđeva šnicla

Sastojci:

450 g mesa

150 g suvog mesa

150 g kajmaka

150 g kačkavalja

150 g brašna

150 g prezli

začin za meso

so, 3 jaja

ulje

Priprema:

Meso isjeći na šnicle pa tanko izlupati. Svaku izlupanu šniclu namazati kajmakom, staviti nekoliko listova suvog mesa ili šunke, kačkavalja, a zatim saviti ivice i rolovati. Uvaljati u brašno, pa u umućena jaja i u prezle. Nakon toga, još jednom u jaja i prezle. Sve tako dok ne iskoristite sve šnicle. Pržiti u dubokom ulju. Služiti uz kuglu sira ili tartar sos.

Danas objavljeno

Pet stvari koje NIKADA ne biste smjeli da stavljate na lice

Zeljka

Pet efikasnih savjeta za bolju organizaciju vremena

D

Zašto treba da pijemo čaj od maslačka?

D

Ostavite komentar