Možete da ih koristite kao prilog glavnom jelu, ali ljubitelji njoka će vam reći da su one glavno jelo.
Sastojci:
- 1 kockica maslaca
- 3 češnja belog luka (mlevena)
- 120 ml belog vina
- pola kašičice senfa
- 500 g njoka
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 100 g parmezana
- so, biber
- 1 kašičica svežeg seckanog peršuna
- 1 kašičica mešanih začina po želji
Priprema:
- Kockicu maslaca staviti da se otopi u diblji tiganj. Nakon što se razlije, dodajte mleveni beli luk i malo ga propržite.
- Nakon toga, dodajte belo vino, senf i italijanske začine po želji. Dobro promešati, pa dodati njoke.
- Smanjite temperaturu kuvanja i ostaviti namirnice da se termički obrade jedno pet minuta. Nakon toga, dodajte narezani parmezan.
- Ostaviti parmezan da se sjedini sa smesom, kako bi sos dobio kremastu strukturu – ne puno, par minuta.
- Njoke služiti još dok su tople.