Kao pravi: TV kanal u Južnoj Koreji predstavio AI spikera - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Kao pravi: TV kanal u Južnoj Koreji predstavio AI spikera

Spikeri imaju ličnosti i način na koji mogu da prezentuju vijesti i analiziraju ih svojim komentarima, određenu vijest može učiniti pronicljivijom i pružiti više konteksta nego samo čitanje.

Međutim, čini se da je moguće da bi jednog dana spikeri mogli da budu zamenjeni veštačkom inteligencijom. To se nekako već dogodilo u Kini a sada i u Južnoj Koreji, gde je kablovski kanal MBN postao prvi emiter u zemlji koji je uveo AI voditelja vesti pod nazivom AI Kim.

Ovaj AI spiker se zapravo zasniva se na čoveku spikeru koji takođe radi za MBN koja se zove Jim Ju-ha, prenosi PC Press.

“Stvoren sam deep learning tehnologijom na 10 sati video snimka Kim Ju-ha, učeći detalje njenog glasa, način na koji govori, izraze lica, način na koji se usne pokreću i način na koji ona pokreće svoje telo. U stanju sam da izveštavam o vestima tačno onako kako bi to usidrila Kim Ju-ha”, rekao je AI Kim kad se predstavio.

Neverovatno je to što je tokom debija spikera, AI uspeo da govori istim tonom i načinom kao i njegov ljudski kolega, gde je takođe oponašao neke pokrete tela.

Cilj ovih AI spikera je da omoguće medijskim kućama da emituju vesti 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, posebno u doba dana kada ljudski spikeri možda spavaju ili su bolesni.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Samsung Galaxy Z Flip3 će zadržati opciju punjenja od svega 15W

Zeljka

Honor nagovještava V7 Pro tablet, sa Dimensity 1300T čipsetom

Zeljka

Google će u posebnom panelu prikazivati razloge zbog kojih su izlistani određeni rezultati pretrage

Zeljka

Ostavite komentar