Kao nov: Prodaje se Mustang iz 1995. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kao nov: Prodaje se Mustang iz 1995. godine

Primerak Mustanga SVT Cobra R iz 1995. godine se prodaje na aukciji, prešao je svega 7.242 kilometra i u sjajnom je stanju

Karoserija je lakirana u originalnu belu boju, a ovaj sportski automobil krije mnogo više snage nego što se može naslutiti po njegovom izgledu.

Automobil ima poklopac motora od fiberglasa koji nudi više prostora za veću usisnu granu 5,8 litarskog Windsor V8 motora pozajmljenog od pickupa SVT Lightning.

Motor je dobio bregastu osovinu i veće kućište leptira za gas, a sve ove modifikacije su omogućile povećanje snage na 300KS i 359 Nm obrtnog momenta. Snaga motora se preko Tremec 3550 petostepenog menjača prenosi na zadnje točkove.

R oznaka podrazumeva niz poboljšanja oslanjanja već agilne Cobre, uključujući Koni prilagodljive amortizere, opruge, stabilizatore i drugo.

Svi Cobra R modeli su lakirani u Crystal Clearcoat belu boju, a unutrašnjost je presvučena Saddlecloth tkaninom. Na automobilu je set originalnih 17-inčnih felni s Nitto gumama.

Samo 250 primeraka modela Cobra R je proizvedeno za modelsku 1995. godinu, a automobil na fotografijama je 237. po redu. U garaži prvog vlasnika je bio sve do 2014. godine, a drugi vlasnik ga je prodao 2021. godine.

Danas objavljeno

“Nemamo rješenje”

Vanja A

Buldožerom uništili 92 vozila

Vanja A

TopCar Porsche 911 Turbo S

Zeljka

Ostavite komentar