Kao nikad do sad, Putin je zapretio direktno - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kao nikad do sad, Putin je zapretio direktno

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se Federalnoj skupštini, poslanicima Državne Dume i Saveta Federacije, i kao nikad do sada najdirektnije zapretio.

Ruski predsednik je, govoreći o sve zategnutijoj situaciji u odnosima za zapadom, istakao da su se svi već navikli na praksu uvođenja sankcija, ali da je sada situacija izmakla kontroli, a to su organizovana politička ubistva.

“Možemo misliti šta god o (Viktoru) Janukoviču i (Nikolasu) Maduru, (Aleksandru) Lukašenku, ali praksa organizovanja državnih udara i politička ubistva su nešto što je previše, prešli su sve granice”, istakao je ruski predsednik u prilično oštrom tonu. “

Istovremeno, svi su navikli na praksu nelegalnih sankcija u ekonomiji. Sada slična praska prerasta u nešto opasnije. Imam u vidu pokušaj da se u Belorusiji organizuje prevrat i ubistvo predsednika zemlje, kazao je on i dodao da Zapad nije razmišljao o Belorusiji i Ukrajini kad su se tamo događali politički prevrati , ali da uvek postoji navika da se u svakoj prilici “hvataju za Rusiju”.

“To kao da je neka vrsta sporta”, primetio je Putin, a onda je i direktno zapretio: “Organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliće kao što nikad nisu.”

Prema njegovim rečima, Rusija ima strpljenja i profesionalizma za bilo koje uzvratne mere, upozoravajući sve zemlje da ne prelaze crvene linije u odnosima s Rusijom.

“Ako neko bude podizao visoki i egoistični ton prema Rusiji, ona će imati čime da odgovori”, poručio je Putin.

Danas objavljeno

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Ostavite komentar