Kao nekad: Tajson hoće Holifilda i Luisa do kraja godine - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Kao nekad: Tajson hoće Holifilda i Luisa do kraja godine

Najmlađi prvak sveta u teškoj kategoriji Majk Tajson ne prestaje sa idejama za humanitarne mečeve u kojima bi se u ringu našao oči u oči sa drugim legendama ovog sporta. U svom podkastu „Hotboksing“ objasnio je sa kojom dvojicom bokserskih ikona planira da ima meč do kraja 2021. godine.

Do kraja ove godine želim Ivandera Holifilda, ali i Lenoksa Luisa“, izjavio je 54-godišnji „Gvozdeni Majk“.

Pregovori o spektaklu između Tajsona i Holifilda su u toku, sudeći po američkim medijima.

Mislim da mogu sa obojicom da se borim do kraja ove godine. U suprotnom bih želeo da imam egzibicioni meč sa Tajsonom Fjurijem. Ako bih imao mečeve sa Luisom i Holifildom, bio bih zadovoljan, rekao bih da je to to. Nastavio bih sa svojim životom. Srušiću sve prave rekorde sa tim borbama“, rekao je Majk Tajson.

Tajson se prethodnog novembra vratio u ring u egzibicionoj borbi sa Rojem Džonsom Juniorom – dve legende su odradile impresivan meč za dvojicu veterana, a on je okončan remijem. Sav prihod išao je u humanitarne svrhe, a 54-godišnji Tajson najavio je još takvih manifestacija koje će pomoći ugroženima.

Mike Tyson

Ivander Holifild je 1996. godine imao prvi meč sa Tajsonom i slavio je tehničkim nokautom u pretposlednjoj, 11. rundi posle dominantne predstave, a njihov naredni meč 1997. godine obeležila je Tajsonova diskvalifikacija zbog ujedanja protivnika. Treba naglasiti da su period posle uspešne Holifildove karijere obeležili brojni finansijski problemi, a slična iskustva imao je i Tajson.

Lenoks Luis je poslednji neprikosnoveni prvak sveta u teškoj kategoriji, a uspešnu karijeru je okončao je 2003. godine posle pobede nad Vitalijem Kličkom.

SK.

Danas objavljeno

Pad Federera – problem i za Novaka i Nadala

Zeljka

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Kazahstana

Zeljka

Arsenal dobio bitku, stiže i Žezus

Zeljka

Ostavite komentar