Kao na pumpama devedesetih: Norvežani u koloni čekaju da napune svoj električni auto - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kao na pumpama devedesetih: Norvežani u koloni čekaju da napune svoj električni auto

Norveška je zemlja sa najvećim udelom električnih automobila u svom voznom parku.

U istraživanjima koja se sprovode među potencijalnim kupcima električnih vozila, pored visoke cene i nedovoljne autonomije u vožnji, kao prepreka nabavci automobila na struju najčešće se spominju problemi oko dopune baterija.

Norveška je zemlja koja je zahvaljujući raznim subvencijama i beneficijama, ali i visokom prosečnom standardu stanovništva, proteklih godina uspela da ubedi veliki broj vozača da kupe električne automobile.

Uporedo sa tim razvijana je i infrastruktura punjača, ali u vreme godišnjih odmora kada se na putevima nalazi natprosečno veliki broj vozila ovog tipa neminovno je da dođe do zagušenja na brzim javnim punjačima, kao na ovoj fotografiji sa Tvitera:

Fotografija je inače objavljena kao reakcija na tvit Ilona Maska, koji je najavio da će Teslinu mrežu brzih “superpunjača” učiniti dostupnom i vlasnicima električnih vozila drugih automobiliskih marki.

Na to je reagovao jedan Maskov pratilac iz Norveške, koji je objavio fotografiju uz pitanje: kakva će se tek gužva stvoriti na gotovo potpuno zauzetim Teslinim “superpunjačima” kada svi jednog dana nagrnu na njih?

Čini se da će, ukoliko do najavljene nagle ekspanzije električnih automobila na putevima u bliskoj budućnosti zaista dođe, ovakvi prizori – koji podsećaju na redove na pumpama za gorivo u Srbiji početkom devedesetih – biti sve češći.

Danas objavljeno

Da li će ovako izgledati serijski VW ID. Buzz?

Vanja A

Kineska ekskluziva: Volkswagen Lamando L

Vanja A

Gradovi nemaju pravo da progone Euro 6 automobile

Vanja A

Ostavite komentar