Kao iz "Pobješnjelog Maksa": Pogledajte prizor koji opisuje današnje vreme - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kao iz “Pobješnjelog Maksa”: Pogledajte prizor koji opisuje današnje vreme

U mestu Boka Čika (Teksas), kompanija SpaceX Ilona Maska razvija i testira Starship, raketu najnovije generacije. Upravo je tamo i napravljena fotografija koja najbolje opisuje koliko je život postao drugačiji zahvaljujući tehnologiji.

Nedavno je iz Boke Čike poleteo Starship prototip koji je imao uspešno sletanje, ali je posle osam minuta eksplodirao.

Ipak, nisu samo video-snimci eksplozije rakete postali “viralni” na durštvenim mrežama – već i fotografija koja je snimljena neposredno pre toga.

Korisnik pod imenom “SpacePadreIsle” podelio je prizor koji je zatekao ispred piste za poletanje rakete – do Boke Čike dovezao se autonomnim vozilom, a dočekao ga je robot-pas.

“Živeti u budućnosti” naisao je uz fotografiju.

Mnogi su, u komentarima, pravili poređenja između onoga što je on zatekao i futurističkih filmova, serija i romana. Tako su neki pisali da ova situacija liči na neku iz serije “Black Mirror”, drugi spominjali film “Pobesneli Maks”, a treći su, sa oduševljenjem, pisali o tome kako je u pitanju sjajan “pogled u budućnost”.

Inače, kako prenosi Business Insider, robot-pas kompanije Boston Dynamics opremljen kamerama i senzorima zove se Zevs, a SpaceX ga koristi kada je potrebno obaviti neki zadatak na mestima koja nisu bezbedna za ljude.

Danas objavljeno

Modni detalji sa večeri: Prijanka bez brushaltera

Vanja A

Muškarci su njeno ime tetovirali na čelu, a ona je bila zaljubljena u ženu

Vanja A

Dejvid Geta nije bez razloga ostavio suprugu posle 22 godine braka

Vanja A

Ostavite komentar