28. Jula 2022.

Kao da je nema, Intel ukinuo podršku za iGPU na Core procesorima 10. generacije i starijim

Big Portal

Tačnije rečeno podrška za iGPU ovih procesora će biti prebačena u kategoriju zastarelih modela.

Ubuduće, Intel će pružati softversku podršku samo za kritična ažuriranja i bezbednosne ispravke tj. po potrebi. To ujedno znači izostanak podrške za gejming naslove, dok će sam drajver biti podeljen u dve verzije: za one od 11. genercije Intel Core Rocket Lake i drugi, za starije procesore. Trenutno, Intel koristi zajednički drajver koji automatski nakon pokretanja, bira odgovarajući drajver za sistem, tako da korisnik ne mora da razmišlja o tome koju generaciju procesora poseduje. Na žalost, ubuduće će morati da povede računa o tome koji procesor ima u računaru.

Prema Intelovom zvaničnom saopštenju, obuhvaćeni procesori ovom odlukom, nose sledeće kodne nazive:  Skylake, Apollo Lake, Kaby Lake, Amber Lake, Coffee Lake, Whiskey Lake, Comet Lake, Gemini Lake, Ice Lake, Lakefield, Jasper Lake i Elkhart Lake.

Intel je zvanično pustio u opticaj  10. generaciju Core procesora u aprilu 2020. godine, pre nešto više od dve godine, dok su oni za mobilnu verziju potrajali nešto duže, nepunih tri godine!

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare