29. Januara 2022.

Kanye West ima neobičan plan: ‘Želim da beskućnici na revijama nose odjeću s mojim potpisom‘

Big Portal

Kanye (Ye) West ima prilično neobičnu ideju kako riješiti probleme beskućnika u Los Angelesu. Naime, popularni reper želi da beskućnici na modnim pistama nose odjeću s njegovim potpisom, prenosi TMZ.

Kanye navodno s brendom Skid Row Fashion Week radi na novoj liniji odjeće, a glavni cilj mu je pomoći beskućnicima.

Kompanija Skid Row Fashion Week inače zapošljava beskućnice, a dio zarade doniraju onima koji žive u četvrti Skid Row u Los Angelesu, poznatoj po velikom broju beskućnika.

Jutarnji list - Kanye West ima neobičan plan: 'Želim da beskućnici na revijama  nose odjeću s mojim potpisom'
Osnivač kompanije David Sabastian kaže da su se Kanye i on upoznali ranije ovog mjeseca dok je reper snimao album "Donda 2" u svom studiju u Los Angelesu, koji se nalazi nedaleko od pomenutog kvarta. Ubrzo su odlučili da sarađuju, a predstaviće je krajem februara. Reper će navodno svu svoju zaradu donirati za pomoć beskućnicima.

"U Skid Row-u trenutno živi 60.000 ljudi", rekao je brend u videu koji promovira novu kolekciju.


"Hiljade muškaraca, žena i djece žive u šatorima i na ulicama jer naša vlada odbija potrošiti 3 milijarde dolara koje imaju u rezervi da iskorijeni ovaj rak koji nazivamo beskućništvom", piše u videu.

- Kupovinom odjeće brenda Skid Row Fashion Week pomoći ćete nam da je zaposlimo, usvojimo, nahranimo... Kupite liniju odjeće 'Skid Row Fashion Week' i spasite živote, napisali su.

Kanye i Sabastijan takođe planiraju da organizuju modnu reviju na kojoj će beskućnici koji rade u fabrici prošetati pistom.

Jutarnji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare