26. Jula 2020.

Kanje Vest o izborima u SAD: Pobijediću Džoa Bajdena

Big Portal

Njegova poruka upućena popularnom demokratskom političaru dolazi nakon već kontroverznih Tvitova u kojima je optužio svoju suprugu Kim Kardašijan i njenu majku da su “beli rasisti”, te da pokušavaju da ga “zatvore u ludnicu”.  Kim je potom izdala saopštenje za javnost, navodeći da Kanje pati od bipolarnog poremećaja.

“Oni koji razumeju mentalnu bolest ili kompulsivno ponašanje, znaju da je porodica nemoćna, sem ako član porodice nije maloletan. Oni koji ne znaju ovo, brzo osuđuju i ne razumeju da oboleli moraju sami da započnu proces traženja pomoći, bez obzira na to koliko porodica i prijatelji pokušavaju”, piše Kim.

Ona je dodala da razume da je njen muž predmet kritika zbog toga što je javna ličnost i da njegovi postupci izazivaju oprečna mišljenja i emocije.

“On je brilijantna ali komplikovana osoba, koja je umetnik, crnac. Iskusio je bolni gubitak majke, dok se bori sa pritiskom i izolacijom koja mu teže pada zbog bipolarnog poremećaja. Ljudi bliski Kanjeu znaju šta misli i razumeju da njegove reči nisu uvek u skladu sa ponašanjem”, nastavila je.

“Život sa bipolarnim poremećajem ne znači da ta osoba ne treba da ima snove ili kreativne ideje, bez obzira na to koliko su velike ili se čine neostvarivima. To je taj njegov genijalni deo, kome smo svi svedočili, mnogi od njegovih velikih snova su se ostvarili”,  rekla je, a potom zamolila za razumevanje i privatnost.

                                                                 Foto:EPA-EFE/RINGO CHIU

Neposredno pre toga, Kanje je održao i prvo predizborni skup u Karolini, govoreći o strukturama moći koje utiču na Afroamerikance.  Vest je tada izjavio bez ikakva dokaza kojim bi svoje tvrdnje potkrepio, da “Harijet Tabman nikad zaista nije oslobodila robove, nego ih je samo naterala da rade za druge bele ljude”.

Vest, koji je 4. jula najavio svoju kandidaturu za američkog predsednika na izborima krajem godine, sat vremena je proveo na pozornici u Čarlstonu, u Južnoj Karolini. Nosio je pancir, a na glavi je izbrijao “2020” godinu.

Foto:EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Kad je govorio o rasi, Vest je postao vidno emotivan. “Najveća rasistička izjava koja je ikad rečena je da će Kanje Vest, ako se kandiduje za predsednika, podeliti crne glasove”, rekao je.

Na preskoke je govorio o raznim temama, uključujući religiju, svoje poslovne planove, finansiranje škola, a kritikovao je demokratsku stranku za koju je rekao da nikad nije pomogla crnim ljudima.

Dotakao se i abortusa, navodeći da smatra da abortus treba da bude legalan, ali da svaka majka koja se odluči da rodi dete, kako kaže, treba da dobije milion dolara.

Američki mediji izvestili su da je u nekim državama već prošao rok da se Vest prijavi za učestvovanje na izborima.

https://twitter.com/kanyewest/status/1287090600248930305

Izvor: Nova

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare