Kancelarija za KiM: Privođenjem srpskih novinara ne može se sakriti istina - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kancelarija za KiM: Privođenjem srpskih novinara ne može se sakriti istina

Privođenjem i maltretiranjem srpskih novinarskih ekipa na Kosovu i Metohiji ne može se sakriti istina o političkom teroru nad srpskim narodom u južnoj pokrajini, saopštila je Kancelarija za KiM.

Novinari Radio Beograda danas su bez ikakvog razlogu privedeni u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a novinari Pinka, kao i ekipa Tanjuga pre njih, satima su zadržavani na administrativnom prelazu Jarinje, navodi se su saopštenju.

Kancelarija za KiM ocenjuje da privremene institucije samouprave u Prištini treniranjem sile prema srpskim novinarima javno iskazuju svoj antidemokratski i šovinistički karakter, ali i nameru da Srbe na Kosovu i Metohiji stave pod “stakleno zvono” i izlože ih informativnoj blokadi.

“Tako nešto je, naravno, nemoguće u 21. veku, ali Priština, bez obzira na tu činjenicu, u nezadrživom talasu mržnje i nasilja čini sve da getoizira čitav srpski narod”, dodaje su u saopštenju.

Priština, kako se ocenjuje, ima još jedan, možda i najvažniji motiv, a to je da se serijom incidenata srpski narod zaplaši da bi bila umanjena izlaznost, a time i broj glasova za Srpsku listu.

“Ponovo poručujemo ekstremistima u Prištini da srpski narod ne može biti pokoleban u rešenosti da se izbori za svoja elementarna prava i da očuva veze sa svojom državom Srbijom, a planere antisrpske kampanje na Kosovu i Metohiji još jednom upozoravamo, u slučaju da smeraju i ozbiljnije provokacije, da Srbija neće tolerisati organizovano nasilje i ugrožavanje života naših građana u pokrajini”, piše u saopštenju.

Danas objavljeno

Lukašenko uzvraća udarac

M.

“Malo smo i mi krivi”

M.

“Teško je očekivati proboj u pregovorima”

M.

Ostavite komentar