Kancelarija za KiM: Jučerašnji napad nastavak i posljedica bezumnih akcija Prištine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kancelarija za KiM: Jučerašnji napad nastavak i posljedica bezumnih akcija Prištine

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je jučerašnji napad na grupu Srba koji su otišli u južni dio Kosovske Mitrovice kako bi obavili administrativne poslove prava slika i prilika današnjeg društva na samoproglašenom Kosovu koje je godinama građeno na otrovnoj i bezumnoj mržnji prema srpskom narodu i svemu što je srpsko.

Ovaj nedopustivi incident nastavak je i posljedica bezumnih akcija Prištine čiji specijalci danima provociraju srpski narod na prelazima na sjeveru KiM, navedeno je u saopštenju Kancelarije.

Ističe se da se multietničko društvo ne pravi noževima, flašama, demonstracijama sile, niti mržnjom prema komšijama i sugrađanima i da je ovih dana postalo više nego jasno da Priština želi da Srba ili nema ili da budu zatvoreni u rezervate, bez prava na kretanje, jezik i slobodno mišljenje.

Kancelarija ukazuje da oni koji pozivaju “dvije strane” na deeskalaciju, treba da, ako ne žele da nastave da zatvaraju oči pred realnošću, vide da “drugu stranu” u tom divljaštvu čine nezaštićeni ljudi, ugroženih prava.

Srbi neće biti meta za iživljavanje ekstremista, jer napad na svakog Srbina na Kosovu i Metohiji je napad na čitav srpski narod, a inspiratori hajke na naš narod odgovaraće za to što čine, naglašava se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Danas objavljeno

Borba protiv ilegalne migracije: Jačanje snaga na granici

M.

Pandemija će se završiti kada svijet to odluči

M.

Eksplozija i požar u rafineriji nafte u Nigeriji, 25 žrtava

M.

Ostavite komentar