Kancelarija za KiM: Ispisivanje simbola OVK nova provokacija protiv Srba - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kancelarija za KiM: Ispisivanje simbola OVK nova provokacija protiv Srba

Kancelarija za Kosovo i Metohiju oglasila se saopštenjem povodom ispisivanje simbola bivše OVK i prefarbanog srpskog naziva na saobraćajnom znaku za naselje Kišnica kod Gračanice. To je nova u nizu provokacija usmerena protiv Srba u centralnom delu KiM, ocenio je direktor Kancelarije Petar Petković.

Petar Petković u saopštenju podseća da je nakon postavljanja bilborda OVK u Kišnici, u istom naselju organizovan napad na porodicu Trajković, da bi u Gračanici bio pokušaj paljenja srpske trobojke i spomenika Milošu Obiliću.

Ispisivanje simbola bivše OVK i farbanje srpskog naziva na saobraćajnom znaku za naselje Kišnica je četvrta u nizu provokacija srpskog stanovništa u tom delu KiM za svega nedelju dana, za koju do sada niko nije odgovarao, ističe Petković.

“Ovakvi postupci jasna su poruka da Srbi nisu poželjni na KiM i da im je bezbednost kompromitovana, posebno nakon hapšenja albanskih lidera i početka suđenja u Hagu za počinjene zločine tzv. OVK”, piše u saopštenju.

Petković poziva međunarodnu zajednicu da obezbedi sigurnost za srpski narod na Kosovu i Metohiji i da takve incidente najozbiljnije shvati, a Srbe u pokrajini poziva da ostanu mirni i složni, i da na provokacije ne odgovaraju.

RTS

Danas objavljeno

Dodik: Nijedno pitanje ne može da zaustavi izgradnju gasovoda od Rače do Banjaluke

M.

Lukašenko: Nikada nećemo biti druga Ukrajina

M.

Predao se Petar Dukić kod koga je pronađen skank

M.

Ostavite komentar