Kancelarija za KiM: Incident u Peći nastavak pritiska na Srbe - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kancelarija za KiM: Incident u Peći nastavak pritiska na Srbe

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije je osudila incident u kome su dva mladića albanske nacionalnosti iz Peći pratili Slavicu Trbušić i ostale članove Udruženja žitelja Planjana iz Prizrena i na autobus, kojim su se dovezli u Peć, zakačili “kosovsku” zastavu.

Kancelarija u saopštenju navodi da je slučaj prijavljen policiji i poziva bezbjednosne strukture u Prištini da pronađu i privedu pravdi izgrednike koji su ugrožavali slobodu kretanja Srba iz Planjana.

– Očigledno je da se radi o nastavku organizovanog pritiska na Srbe, koji ima za cilj da izazove nemir, strah i nesigurnost kod srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji – navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije ukazuju da dok predsejdnik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije ulažu maksimalne napore da u se na Kosmetu očuva mir i stvore uslovi za zajednički život i međusobno povjerenje između Srba i Albanaca, ugrožavanje sloboda srpskog naroda je svakodnevno.

– Sve to izaziva zabrinutost i strepnju, ali i sumnju da se radi o nastojanjima da se Srbi onespokoje i isprovociraju, kako bi se dobio alibi za neku opasniju akciju protiv srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji – ističe se u saopštenju.

Iz Kancelarije navode da će Vlada Srbije istrajati u nastojanjima da se na Kosovu i Metohiji očuva mir i uspostavi sigurnost i bezbjednost za sve građane, uprkos prijetnjama i provokacijama koje sada već svakodnevno dolaze iz Prištine, ali će isto tako istarajati i u namjeri da zaštiti sunarodnike i da im obezbijedi normalan život.

RTRS.

Danas objavljeno

Šta piše u deklaraciji usvojenoj na istorijskom samitu u Tirani

Vanja A

Požar na ruskom aerodromu Moskva označila kao teroristički napad (VIDEO)

Vanja A

Turska bijesna i prijeti: Ako nastavite…

Vanja A

Ostavite komentar