Kancelarija u kojoj će ti produktivnost biti na nivou - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kancelarija u kojoj će ti produktivnost biti na nivou

Istraživanje je pokazalo da je najbolji recept za produktivnost na poslu, kancelarija u kojoj zaposleni sjede sa nekoliko kolega, kao i one u kojima imaju pogled kroz prozor sa svog radnog mjesta.

Istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu otkrili su da iza izbora mjesta u kancelariji postoji nauka, a grupni stolovi, uz dnevnu svjetlost, bili su veliki faktori ukupnog zadovoljstva. Ispitali su više od 170 zaposlenih prije pandemije Covid-19 u sjedištu tehnološke firme o njihovim iskustvima rada.

Otkrili su da zaposleni više voli sjediti za stolovima u blizini prozora, umjesto pored zida. Pored toga, većina ih je glasala za to da budu okrenuti prema saradnicima, umjesto da im radne kolege gledaju leđa – što su smatrali nekulturnim.

Unsplash

Istraživači su rekli da su analize bile ključne u pomaganju ljudima da pređu sa rada na daljinu i vrate se u kancelariju. Vođa studije, profesorka Kerstin Sailer, rekla je da su male kancelarije otvorenog plana najefikasnije u održavanju produktivnosti i dobrobiti zaposlenih.

Unsplash

“Zaposleni u manjim prostorima otvorenog plana i oni okrenuti prema kolegama izvijestili su o većem zadovoljstvu kohezijom timova, razmjenom informacija s kolegama, koncentracijom i produktivnim radom”, objasnila je, napominjući da su stolovi okrenuti prema zidu štetno uticali na zaposlene.

Ove informacije možeš iskoristiti i ako radiš od kuće. Radni sto postavi uz prozor u sobi, kako bi te pogled kroz njega inspirisao da daješ sve od sebe u poslovnim obavezama. Ukoliko i tvoji ukućani rade od kuće, cijelu sobu pretvorite u kreativnu i inspirativnu kancelariju. Ako ipak nemaš partnera za rad od kuće, dobra muzika će zamijeniti radne kolege i pomoći ti da održiš fokus do kraja radnog vremena.

Izvor: covermg.com

Ultra.ba

Danas objavljeno

Sandra Bulok o najvećoj traumi u životu

Vanja A

Savršene Instagram fotke ismijala i pokazala kako to zaista izgleda u stvarnosti

Vanja A

50 Cent se rugao Madoni, ona oštro uzvratila

Vanja A

Ostavite komentar