Kancelarija: Prištinske institucije nisu sposobne za civilizovanu komunikaciju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kancelarija: Prištinske institucije nisu sposobne za civilizovanu komunikaciju

Napad na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA u Valoni potvrđuje da privremene institucije u Prištini nisu sposobne za civilizovanu međunarodnu komunikaciju. Njihova glavna ideologija su primitivizam i nasilje, čime se oni ponose. “Srbi na Kosovu i Metohiji su, nažalost, uz prećutno odobravanje sponzora jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, svakodnevno žrtve svih…

Napad na predstavnika Srbije na sastanku CEFTA u Valoni potvrđuje da privremene institucije u Prištini nisu sposobne za civilizovanu međunarodnu komunikaciju.

Njihova glavna ideologija su primitivizam i nasilje, čime se oni ponose.

“Srbi na Kosovu i Metohiji su, nažalost, uz prećutno odobravanje sponzora jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, svakodnevno žrtve svih oblika bahatosti Prištine i ovo je još jedan poziv na uzbunu”, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Oni ocenjuju da je zatvaranje očiju pred osionošću Prištine dovelo do toga da predstavnici samoproglašenog Kosova smatraju da im je sve dozvoljeno i da mogu da bez ikakvih sankcija krše pravila civilizovanog ponašanja, primenjuju nasilje i neprijatnostima izlažu ne samo Srbe u južnoj pokrajini, već i visoke državne predstavnike iz regiona.

“Jasno je da ovo nije bio incident počinjen u afektu, već da je on logična posledica kontinuiranog nekažnjenog delovanja Prištine protiv svih regula međunarodnog prava i diplomatske prakse i da je delegacija samoproglašenog Kosova u Tiranu upućena sa zadatkom da na ovaj način pokaže da nije obavezana bilo kakvim pravilima civilizovanog ponašanja”, navodi se u saopštenju Kancelarije.

To je, kako tvrde, šamar i Srbiji i državama regiona i Evropskoj uniji, koji, upozoravaju, ne sme ostati bez odlučnog, jasnog i konkretnog međunarodnog odgovora.

“Ovakve stvari događaju se kada se grupi u odela preobučenih terorista i kriminalaca dozvoli da se igraju politike, i ukoliko se u najskorije vreme ne prestane sa praksom gledanja kroz prste njihovim nestašlucima oni će zapaliti region”, zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Danas objavljeno

Zemljotres u BiH, osjetio se i u Hrvatskoj

M.

Najnoviji američki nosač raspoređen

M.

Dodon: “EU će prestati da postoji”

M.

Ostavite komentar