23. Marta 2020.

Kanada stopirala odlazak sportista na Olimpijske igre!

Big Portal
Kanada je pre četiri godine na OI u Rio de Žaneiru imala ukupno 315 sportista (128 muškaraca i 187 dama), koji su se iz Brazila vratili sa 22 medalje – četiri zlatne, tri srebrne i 15 bronzanih.

Iz Kanade apeluju na Međunarodni olimpijski komitet da pomeri Igre za godinu dana zbog bezbednosti sportista, ali i celokupnog društva.

Olimpijski i Paraolimpijski komitet Kanade (OKK, PKK) doneli su tešku odluku da ne pošalju sportiste na Olimpijske i Paraolimpijske igre 2020. OKK i PKK pozivaju čelne ljude MOK-a i MPK-a da odlože Igre za godinu dana. Mi ćemo im ponuditi svu pomoć kako bi rešili problem kompleksnosti kalendara. Razumemo kompleksnost, ali ništa nije važnije od zdravlja i sigurnosti naših sportista i svetske zajednice“, piše, između ostalog, u saopštenju.

Virus Covid-19 zahvatio je sve delove sveta, gotovo 99 odsto sportova je stalo i pitanje je kada će se stvoriti uslovi za nastavak.

MOK je u nedelju odložio odluku o otkazivanju Olimpijskih igara, a konačnu odluku doneće u roku od četiri nedelje.

Kanada je prva država koja je donela ove drastične, ali i logične mere, s obzirom da je u svetu od koronavirusa zaraženo blizu 360 hiljada ljudi i taj broj raste iz dana u dan.

Igre su na programu od 24. jula do 9. avgusta

https://twitter.com/CBCOlympics/status/1241900428020891648
Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare