26. Augusta 2022.

Kamere snimile ubistvo na Pagu, mediji pišu da izgleda kao mafijaška likvidacija

Big Portal

Hrvatski mediji navode da je 38-godišnji državljanin Crne Gore Goran Vlaović, koji je ubijen na Pagu, bio pripadnik škaljarskog klana.

Zasad nema potvrde da je osumnjičeni za ubistvo D. T. (28) pripadnik suparničkog kavačkog klana, ali hrvatska policija sumnja da ubistvo ima mafijašku pozadinu, piše Indeks.

Naime, za osumnjičenim je već raspisana poternica u Crnoj Gori jer ga dovode u vezu s ubistvom Minje Šakovića u Budvi. Šaković je navodno bio blizak škaljarcima.
D. T. se brani ćutanjem, a zastupa ga advokat iz Splita.

Kada je reč o ubijenom državljaninu Crne Gore, on je ranije bio osuđen za pomaganje u ubistvu vođe navijača Crvene zvezde Marka Vesnića i ranjavanja njegovog kuma Ivana Markovića u Herceg Novom u Crnoj Gori.

Hrvatski mediji navode i da način na koji je ubijen Vlaović sugeriše da se radi o mafijaškoj likvidaciji. Ubistvo su snimile nadzorne kamere.

Šta se vidi na nadzornim kamerama
Snimak eksplicitno prikazuje trenutak ubistva, a na njemu se vidi kako ubijeni Vlaović i još jedan muškarac hodaju plažom Zrće uz ugostiteljske objekte.

Nekoliko trenutaka nakon što Vlaović i muškarac u njegovoj pratnji ulaze u kadar, na snimku se vidi i muškarac u crnoj majici dugih rukava ili laganoj jakni, svetlim pantalonama, sa belom kapom na glavi.

Hoda nekoliko metara iza Vlaovića i njegovog prijatelja, a potom im se brzo približava i s udaljenosti od otprilike jednog metra ispaljuje metak Vlaoviću u potiljak.

Navodno je pucao iz pištolja s prigušivačem. Vlaović je pao na zemlju, a ubica je počeo da beži s mesta ubistva. Pištolj je odbacio.

Na snimci s nadzornih kamera vidi se najmanje tridesetak ljudi. Nekoliko sekundi nakon pucnja deo ljudi se razbežao, a deo je krenuo da pomogne crnogorskom državljaninu koji je ležao na tlu.

Osumnjičenog za ubistvo brzo je pronašla i uhapsila interventna policija.

Crna Gora izdala poternicu
U policiji su rekli da je pištolj kojim je počinjeno ubistvo pronađen i da je obavljen deo veštačenja.

Kažu i da je Crna Gora izdala poternicu za D. T. iz Srbije.

“U ovom trenutku ne mogu govoriti o motivima ubojstva. Ostvarena je intenzivna međunarodna policijska suradnja. Mogu potvrditi da su osumnjičeni za ubojstvo i ubijeni u svojoj zemlji evidentirani kao počinitelji više kaznenih djela”, rekao je načelnik policije na Pagu Željko Blaić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare