Kalmarovi Porschei pokazali da se ne boje južnoameričkih bespuća - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Kalmarovi Porschei pokazali da se ne boje južnoameričkih bespuća

Na putovanju od Lime (Peru) do Ushuaie (Argentina) šest Porschea 911 i tri Cayenna za 39 dana prešli su 11.000 kilometara.

U poznatoj estonskoj kompaniji Kalmar Automotive na čijem čelu je Danac Jan Kalmar organizovali su izvanredno putovanje na kojem su upečatljivo pokazali raskošne mogućnosti svojih adekvatno modificiranih zrakom hlađenih “elfera“ i slično modificiranih SUV-ova Cayenne prve i druge generacije.

Kalmarov Beyond Adventure Trans-Andes Rally krenuo je iz Lime (Peru), a šest Safari Porschea 911 (iz Serija G, 964 i 993) i tri Cayenna nakon 39 dana i 11.000 pređenih kilometara stigli su do cilja za koji je odabran grad Ushuaia (Argentina) na samom jugu Južne Amerike.

Probijajući se kroz južnoamerička bespuća, šareni Porsche konvoj posjetio je Machu Picchu, jezero Titicaca i Atacama pustinju, a zanimljive fotografije snimljene su i na čuvenom bolivijskom slanom platou Uyuni.

Adekvatno pripremljeni za nemilosrdna „off-road“ iskušenja, zrakom hlađeni “elferi“ pokazali su da se odlično snalaze u okruženjima u kojima zamišljamo Defendere, G-Klase i Land Cruisere, a južnoameričkom avanturom u Kalmaru su na efektan način podsjetili sve zainteresovane kupce na ručno pravljene Porscheove modele za sve (ne)prilike koje imaju u ponudi.

Danas objavljeno

Ford povlači 382.000 vozila

Zeljka

GranTurismo Trofeo PrimaSerie je još jedna Maseratijeva “specijalka”

Zeljka

Sve više saobraćajnih kazni ostaje bez naplate

Zeljka

Ostavite komentar