27. Juna 2022.

Kalipari, Mesina, Alimpijević – “košarkaška klinika”

Big Portal

Ona od ove godine, od svog 21. izdanja, nosi naziv po našem velikom selektoru, treneru i, ujedno, osnivaču ovog seminara Dušanu Dudi Ivkoviću.

Trenerska klinika će se održati 1. i 2. jula 2022. u „Hali sportova Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu. Kliniku će otvoriti Ministar Omladine i Sporta Vanja Udovičić. Nakon otvaranja, biće svečana dodela Nagrade za životno delo našim trofejnim trenerima Dušku Vujoševiću i Zoranu Kovačiću Čiviji.

Drugog dana seminara, planirana je dodela Zlatnih plaketa zaslužnim trenerima za doprinos i razvoj košarke u Srbiji. Ovo će, inače, biti i prva godina kako se dodelju ove nagrade, a pored njih, trenerima-osvajačima domaćih takmičenja biće uručena priznanja za postignute rezultate.

Ovogodišnji predavači su višestruki osvajač Evrolige i ovogodišnji dvostruki osvajač italijanskog kupa i lige Etore Mesina, takođe aktuelni dvostruki osvajač u Nemačkoj (kup i liga Nemačke) Izrael Gonsalez i trener godine Evrokupa – naš Dušan Alimpijević.

Ovoj uspešnoj trojci će se priključiti NCAA šampion i trener sa najviše draftovanih igrača za NBA, legendarni trener Univerziteta Kentaki Džon Kalipari.

Teme će biti:

– Etore Mesina – Odbrana sa preuzimanjem i smanjivanjem (neutralizovanjem) mis-meč situacija, Filozofija i taktika napada sa smol bol postom.

– Izrael Gonzales – Slobodan napad na polovini terena, Odbrana u tranziciji bez pravljenja faula.

– Dušan Alimpijević – Razvojni trening za različite tipove protivničke odbrane od pik en rola.

– Džon Kalipari – Dribble drive offense.

Pored tradicionalnih predavanja, ove godine će specijalno biti i izlaganja dve kompanije na temu savremenih alata koji se koriste za skauting. Na naše veliko zadovoljstvo uspeli smo da svim našim trenerima obezbedimo besplatno korišćenje programa XPS Network.

U sklopu Trenerskog paketa svi treneri-članovi UKTS će, pored programa za crtanje, na poklon dobiti i knjigu ,,Košarkaška filozofija Dušana Ivkovića“, trenerski planer, novo 112. izdanje magazina “Trener”, kao i Adidas majicu.

Podsećamo da je za više od 20 godina kroz ovu Kliniku prošlo preko 25.000 trenera koji su slušali predavanja skoro 100 najistaknutijih svetski poznatih trenera. UKTS se trudi da na svakoj Klinici imam po jednog od najistaknutijih evropskih trenera, jednog od najuticajnijih trenera SAD, a pošto je Srbija zemlja košarke i domaćin ove klinike, da svake godine bude bar jedan domaći predavač. Pored toga, teži se da se pokriju svi aspekti košarkaškog treninga – od tehničkih elemenata, preko taktičkih ideja, do psihološke i fizičke pripreme igrača i ekipa, pa su predavanja o svim ovim temama prisutna na svakom izdanju ovog našeg najvećeg seminara.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare