Kalezić je izvadio dijelove oba plućna krila, pa je otkrio svoju najveću želju! - BIGportal.ba
Ex Yu

Kalezić je izvadio dijelove oba plućna krila, pa je otkrio svoju najveću želju!

Pjevač Zoran Kalezić (71), nakon više od pola vijeka karijere, nastavlja životnu bitku nakon operacije pluća u Podgorici, kada su odstranjeni dijelovi oba pluća koja su zahvatila karcinom.

- Kako mogu da se osećam. Borim se. Sada idem na hemoterapiju, u specijalnu kliniku za plućne bolesti "Brezovik" u Nikšiću. Te hemoterapije su jedina nada čoveku koji ima rak pluća, one mogu da "kupe" dve-tri godine života, a ja verujem u medicinu. Imao sam neku svoju viziju da se lečim tu, gde je moj narod. Jer ja sam narodni pevač, umetnik naroda. Ako treba da skončam, bolje da to bude ovde, nego da skončam kao nečiji sluga u inostranstvu - rekao je Zoran u intervjuu za Novosti.

Zoran Kalezić
foto: Pritnscreen
- Kada je skoro jedan moj prijatelj potegao to pitanje, dobio je odgovor: "Što ne ide u DPS, on je njihov pevač". A ja sam uvek pevao svom narodu. Bolest je mnogo skupa. Ne daj bože, nikom! Neću da puzim ni pred kim, ne želim da se ponižavam. Nisam ja mandatorni čovek, niko me nije postavio na mesto na kom sam, niti mi je dao mandat. Narod me je odabrao, i od penzije koja iznosi 320 evra, a koju sam stekao svojim radom, živim i lečim se.

Da nije džabe pevao i živeo, Kalezić se uverio u bolnicama u Podgorici i Nikšiću, gde se prema njemu odnose sa velikim poštovanjem:

- Tu sam shvatio šta znači biti narodni umetnik. Doktori, hirurzi i celokupno medicinsko osoblje pokazuje mi ljubav u svakodnevnom ophođenju, što me čini srećnim - priznao je Zoran.

Zoran Kalezić
foto: Printscreen/Happy
- Još više sam srećan što je uz mene i supruga Irena, jer deca žive svoje živote, sin u Americi, a ćerka u Beogradu - kaže Kalezić.

Pevač će 1. februara proslaviti 72. rođendan, a otkrio je i svoju najveću želju.

- Voleo bih da održim još jedan koncert u Domu sindikata, hramu muzike, gde sam mnogo puta izlazio na binu. Prvi put 1972, kada sam koncert poklonio divnoj deci iz Škole učenika u privredi. Meni je pesma sve. Pevaću do poslednjeg daha. Pevao sam nedavno i na stihove Alekse Šantića i Vite Nikolića, ali, nažalost, nijedna diskografska kuća ne želi da objavi album sa tim pesmama - rekao je Zoran.

(Kurir.rs/Novosti)

Danas objavljeno

Nikola Kalinić postao tata

Zeljka

Branislav Lečić prisustvovao promociji knjige Žarka Lauševića

Zeljka

Miroslav Ilić i Devin sada otac i sin? Konačno se oglasio pevač

Zeljka

Ostavite komentar