Kakve veze ima Dodik sa NS RS?! - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kakve veze ima Dodik sa NS RS?!

“Prvo što nije normalno jeste da član predsjedništva pokreće izmjene Poslovnika o Skupštini, kao što je potpuno čudno da mi u Skupštini Republike Srpske raspravljamo o gradnji Pelješkog mosta. Ne može biti normalno, kad nas ne vode normalni ljudi”, rekao je Stanivuković.

“Prvo što nije normalno jeste da član predsjedništva pokreće izmjene Poslovnika o Skupštini, kao što je potpuno čudno da mi u Skupštini Republike Srpske raspravljamo o gradnji Pelješkog mosta. Ne može biti normalno, kad nas ne vode normalni ljudi”, rekao je Stanivuković.

Nakon što je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik najavio da će tražiti izmjenu poslovnika NS RS putem koje želi ograničiti diskusiju poslanika ove skupštine reagovali su poslanici PDP-a i SDS-a Draško Stanivuković, Jelena Trivić i Nebojša Vukanović (SDS).

“Ozbiljni parlamenti u svijetu imaju, recimo, o jednoj tački dnevnog reda vrijeme u kojem se bave tom pričom. Može da govori jedan u ime partije ili pet, ali svakako imaju svoje vrijeme i to je gotovo. Tako da i to treba učiniti, vratiti dignitet Parlamentu i skloniti ovu lakrdiju koja je skrnavljenje procedura”, rekao je Dodik.

Mladi članovi Narodne skupštine pak navode da je na pomolu nova najava gušenja demokratije u RS, ovaj put od člana Predsjedništva BiH.

“Prvo što nije normalno jeste da član predsjedništva pokreće izmjene Poslovnika o Skupštini, kao što je potpuno čudno da mi u Skupštini raspravljamo o gradnji Pelješkog mosta. Ne može biti normalno, kad nas ne vode normalni ljudi”, rekao je Stanivuković.

On kaže da treba uvesti sankcije i za “ćutologe”. Predlaže da “ćutolozi” i predsjednik NS RS, koji je minimalno na Skupštini, bude plaćen u skladu s tim, odnosno da Poslovnik predvidi novčane kazne za one koji ništa ne rade, a za to uredno primaju punu platu.

“Očigledno je Dodik svjestan da će i dalje biti njegovih izmišljenih vitalnih nacionalnih interesa te da će morati opet dolaziti u NS RS i da se s nas troje ne može nositi”, navodi Stanivuković.

Poslovnik Narodne skupštine Republike Srpske izmijenjen je posljednji put prije dvije godine. Predviđa deset minuta diskusije, repliku dva puta i jedan krivi navod od po tri minuta.

“Dodik je svjestan nemoći i poraza njegovih poslanika u Narodnoj skupštini, da je u direktnom sukobu mišljenja i ideja s opozicionim poslanicima SNSD-a potopljen i da su svjesni da su upravo skupštinske rasprave promijenile stavove javnog mnijenja. Zbog nemoći i inferiornosti Dodik i SNSD pokušavaju promijeniti Poslovnik, ograničiti diskusije poslanika jer su svjesni da ne mogu da pariraju najagilnijim poslanicima opozicije”, kaže Vukanović.

Treba podsjetiti da se rasprava o vitalnom nacionalnom interesu u vezi sa zaključcima Predsjedništva BiH održana u NS RS 18. jula pretvorila u verbalni obračun Dodika sa Stanivukovićem i Vukanovićem.

(SB)

Danas objavljeno

Građani za “crni petak” potrošili skoro 25 miliona KM

M.

Šef SZO zabrinut: “Razumijem sve zemlje”

M.

Sutkinja Drena Marin osuđena na zatvor i zabranu vršenja dužnosti

M.

Ostavite komentar