Kako vidjeti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kako vidjeti fotografije osobe koja ima zaključan Instagram profil?

DA SE NE lažemo, svi bismo željeli pogledati barem jedan privatan profil na Instagramu, no iz raznoraznih i samo nama shvatljivih razloga ne želimo ga zapratiti.

Pa šta učiniti? Iako će vas ovo sigurno iživcirati, moramo vam najprije spomenuti dva očita načina – progutajte ponos i zapratite taj profil ili se poslužite “detektivskim” trikovima pa ga pogledajte s profila osobe koja ga prati, a možete napraviti i “fejk” profil i nadati se da će vas prihvatiti.

Ok, sad kad smo to prošli, možemo se baciti na jedini preostali način koji bi vam mogao koristiti i za koji možda niste znali.

Dakle, koristeći Google možete pronaći neke objave vezane uz privatan Instagram profil koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete u pretraživač prekopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama. 

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe, odnosno da je ona ostavila svoje “printove” po webu prije nego što je zaključala profil. Takođe, moguće je da ćete naići na tagovane fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili čak Facebooka.

To vam možda neće dati direktan pristup privatnom Instagram profilu, no moglo bi vam pomoći da pronađete sadržaj koji vas, eto, toliko zanima. 

Naravno, na internetu postoji i niz aplikacija koje obećavaju pristup privatnim profilima uz vama, navodno, garantovanu anonimnost, a neke od njih su WatchInsta ili InstaSpy.

Međutim, valja uzeti u obzir da su takvi alati veoma sumnjivog porijekla te da će od vas tražiti pristup ličnim podacima, a pristup sadržaju koji vi želite vidjeti nećete dobiti, tako da preporučujemo da takve alate izbjegavate.

Radije progutajte ponos pa zapratite.

Danas objavljeno

Nova serija o životima čuvenih neprijatelja: Epski okršaj Ala Kaponea i Eliota Nesa

Vanja A

Danas je Đurđevdan: Zašto se pletu vjenčići i pale velike vatre

Zeljka

Bez greške: Džesika Alba u ležernoj kombinaciji savršenoj za svaki dan

Zeljka

Ostavite komentar