11. Augusta 2022.

Kako veličina točkova utiče na vaš automobil?

Big Portal

Porsche otkriva da li je ovaj trend opravdan. Recenzije guma su testirale Porsche 911 na Michelin gumama različitih prečnika. Gume Pilot Sport 4S NAO su specijalno razvijene za 911.

Testirali su dve opcije: manju prečnika 19 inča napred i 20 inča na zadnjim točkovima i veću kombinaciju prečnika 20 inča napred i 21 inča pozadi.

Očekivano, nema značajnih razlika u svakodnevnoj vožnji, naravno, sa izuzetkom estetskog zadovoljstva. Na suvoj podlozi oba su omogućila usporavanje od 100 km/h do 5 km/h za nešto više od 33 metra. Ista priča je i na mokrom, gde je zaustavni put od 80 do 5 km/h iznosio nešto više od 33,6 metara.

Međutim, na trkačkoj stazi priča je sasvim drugačija. Na mokrim podlogama manji set guma je bio skloniji preupravljanju, što se pokazalo i u tajmingu. 911 sa većim gumama prošao je test stazu brže za sedam desetinki sekunde.

Još veća razlika je postignuta na suvoj podlozi. 911 sa manjim gumama prešao je stazu za 71,53 sekunde, a sa većim gumama za samo 70,43 sekunde.

Razlika je očigledna, ali samo u sportskoj vožnji. Na kraju, na kupcu je da odluči da li će izabrati skuplje veće gume ili će ostati pri standardnoj ponudi.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare