11. Novembra 2020.

Kako vas partner može varati, a da to nije seks

Ali ono što ne razmatramo jest mnoštvo načina na koje se nelojalnost uvuče u brak uzrokujući jednako razaranje.

Partner vas može prevariti, a da nema polnih odnosa s bilo kim drugim. Nelojalnost u braku oblik je varanja i ne radi se o seksu; to se zove emocionalno varanje.

10 znakova da vas emocionalno vara

Emocionalno varanje je zapravo spora, bračna smrt. Ako je seksualna prevara poput metka u srce, dosljedna nelojalnost je poput strijele u leđima, piše Your Tango.

1. Govori o vama iza vaših leđa

Kako znati? Postoje suptilne promjene u ljudima oko vas. Bez obzira jesu li to prijatelji, njegovi saradnici ili njegova porodica, primijetite postupnu promjenu u njihovom stavu prema vama.

Možda će se početi odnositi prema vama s manje poštovanja i više sarkazma. Oni mogu početi pokazivati ​​znakove neopravdane agresije prema vama. Zbunjeni ste jer ste nekada imali korektne odnose s ovim čovjekom (ljudima).

To niste vi krivi, to je siguran znak da neko govori o vama iza vaših leđa.

2. Prokocka porodični novac

Njegova navika kockanja postala je hobi. Nemate pojma koliko se novca zapravo gubi u crnoj rupi njegove kockarske navike. Ko zna koliko vremena provodi kockajući se, na primjer, kartajući, kladeći se na sportske događaje i slično.

Evo u čemu je stvar. Kocka se s vašom i dječjom budućnosti. Teško postoji nešto nelojalnije od toga.

3. Donosi jednostrane odluke

Je li vaš partner ikada donio važnu odluku koja utiče na cijelu porodicu, bez savjetovanja s vama?

Naravno, to se ne tiče banalnosti poput toga što ćete jesti za ručak, no sve veće od toga – od odabira mjesta za odmor, dogovora o odgoju te broju djece, karijernih pitanja, kupovine stvari poput novog automobila i svega sličnog, stvar je dogovora ravnopravnih supružnika. Ako toga nema, odnosno jedna strana donosi jednostrane odluke, to je čin emocionalne izdaje braka i partnerstva te krajnji egoizam.

4. Pridaje veću važnost svojim prijateljima, poslu ili poznanicima

Dakle, ako imate mogućnost izbora, a vaš suprug često bira druge ljude ili događaje umjesto vas, samo je pitanje vremena kada ćete se osjećati prevarenima. Posebno je zabrinjavajuće ako je povodljiv i želi impresionirati druge, ostavljajući vas u prašini njegovih odluka.

5. Nestaje bez riječi

Situacija u kojoj jedan partner demonstrativno odlazi nakon svađe, ne želi se javiti na telefon, nema namjere obavijestiti vas kad se vraća i slično – dokaz je njegovog egoizma te toga da svoja raspoloženja i ljutnju ne zna kontrolisati, odnosno smatra sebe bitnijim od vas i cjelokupne situacije. To je definitivno znak nedostatka odanosti.

6. U društvu otkriva neugodne stvari o vama

Svako od nas ima neke stvari koje ne želi dijeliti s drugima, a posljednje što nam treba je da onaj kome bi trebali najviše vjerovati – partner, na taj način izdaje naše povjerenje.

Možda to čini da bi se izgradio na vaš račun ili bio duhovit – no bez obzira na razlog, vi ste onaj ko je izložen. Nije li to povreda povjerenja?

7. Provodi vrijeme s ljudima koje ne poznajete

Naravno, svi imamo neke prijatelje s kojima naš supružnik nije povezan. Ne kažemo da osoba ne bi trebala imati svoje prijatelje, međutim ako se vaš supružnik trudi držati vas odvojenim od te osobe, to je crvena zastava. Možda nešto skriva od vas.

8. Često krši obećanja

Pronalazi razloge zašto nije uspio učiniti nešto što je obećao. Cijelo vrijeme. To bi mogle biti male stvari ili velike stvari, ali u svakom slučaju, osjećate se prevareno. Radnje ili nedostatak istih, govore više od riječi i to je činjenica.

9. Njegov posao je nejasan

Njegovi su poslovni suradnici, sastanci i putovanja van grada nejasni. Ako s vama na bilo koji način ne razgovara o svom poslu, šta skriva? Osim toga, ovo bi se moglo odnositi i na druge tajne.

Iako nije neprirodno imati neke tajne, ne biste trebali osjećati da je vaš supružnik potpuna zagonetka.

10. On je ovisnik

Ima ovisnost o bilo čemu od sljedećeg: drogama, alkoholu, kockanju, igricama, pornografiji ili poslu. Ovisnost je ovisniku uvijek na prvom mjestu po cijenu svega i svih ostalih. Ovisnik izdaje povjerenje i nelojalan je prema najbližima. Iako se to u nekim slučajevima može prevladati, često supružnik i voljeni stvarno pate.

Vjernost i odanost nemaju samo veze sa seksom

Dakle, varanje i nelojalnost ipak nisu uvijek zbog seksa. Ne možemo reći “bio je pristojan čovjek jer nije švrljao”. Ne, jer ako radi bilo koju od ovih 10 stvari, vara. Vara vas zbog vašeg povjerenja, vjere i prijateljstva. Nelojalnost je jedan od najsuptilnijih, a najokrutnijih načina na koji supružnik vara.

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare