KAKO SU STONSI VJENČALI RAJ I PAKAO: Ivan Ivačković objavio prošireno i dopunjeno izdanje knjige "Umetnost pobune" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

KAKO SU STONSI VJENČALI RAJ I PAKAO: Ivan Ivačković objavio prošireno i dopunjeno izdanje knjige “Umetnost pobune”

KNjIGA Ivana Ivačkovića “Umetnost pobune – Roling stonsi” (“Laguna”), koja je svojevremeno bila proglašena svojevrsnom rok biblijom, stigla je u srpske knjižare u novom, proširenom i dopunjenom izdanju.

Ivačković je prvo izdanje knjige objavio pre više od 20 godina, ali je “Umetnost pobune” stekla izuzetnu popularnost kod čitalaca, dok su je mediji ocenili kao “revoluciju u našem rok izdavaštvu” i “autorski potez najvišeg nivoa”.

– Knjiga sada ima neke nove tekstove, jer su “Roling stonsi” neumorna grupa, pa stalno nude sveže razloge za pisanje – kaže autor Ivačković. – Ima i novi dizajn, a tu su i neke nove fotografije. Izdvojio bih fotografiju Mika Džegera koju je snimio moj dragi prijatelj, beogradsko-vašingtonski fotograf Kamenko Pajić. To je možda najbolja Džegerova fotografija koju sam ikada video, a video sam ih zaista bezbroj. Srećan sam zbog toga što knjiga tako dugo živi i što interesovanje za nju ne jenjava. Svaki autor priželjkuje takvu sudbinu svojim knjigama.

Ivačković dodaje da je dug život koji ima “Umetnost pobune” velikim delom rezultat dugovečnosti samih “Stonsa”, kao i da je ta faza grupe, tokom višedecenijske karijere, prolazila kroz razne faze:

– Tokom šezdesetih smatrali su ih bendom koji je “venčao raj i pakao”. Tokom sedamdesetih pretvorili su se u decu kapitalizma. Tokom osamdesetih pokazali su da riznica nije ispražnjena, i odbili svrstavanje u kategoriju “starih dobrih” gde su, pod uslovom da su imali sreće, završili njihovi vršnjaci. Najzad, tokom devedesetih i u novom milenijumu, praćeni milionima obožavalaca, popularniji nego ikad, pokazali su kako se može prkositi zakonima prirode.

Podsetimo, Ivačković je vodio kampanju za beogradski koncert “Roling stonsa” koji je 2007. održan na Ušću. Kasnije je bio VIP gost benda koji mu je obeležio život, u Nemačkoj i Austriji. Lične susrete sa Džegerom, Ričardsom i ostalima, ubraja među svoje najlepše uspomene i govori o njima kao o “ostvarenju dečačkih snova”.

novosti.rs

Danas objavljeno

Raj na Baliju – najljepši restoran svijeta smješten u koralnom akvarijumu

V.R.

Naga Britni Spirs šokirala milione: “Njoj treba pomoć”, “Ovdje nešto nije u redu”

V.R.

Kineski tajkun gradi palatu od 600 miliona evra usred Londona: Ne možemo da ga spriječimo

V.R.

Ostavite komentar