Kako su “Prijatelji” napravili više od 1,4 milijarde dolara? - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kako su “Prijatelji” napravili više od 1,4 milijarde dolara?

Okupljanje “Prijatelja” donijelo je svakom od šestoro glavnih glumaca čak po pet miliona dolara. Međutim, to je samo djelić onoga koliko su zaradili tokom 27 godina.

Dvadeset sedam godina nakon objavljivanja prve epizode popularnog sitkoma, njegove zvijezde i kreatori, ponovo su u punom sjaju.

Dugo očekivano novo okupljanje “Prijatelja”, odnosno specijal koji je emitovan u četvrtak na Ejč-Bi-Ou maks kanalu (HBO Max), donio je Dejvidu Švimeru, Metu Leblanku, Metjuu Periju, Dženifer Aniston, Kortni Koks i Lisi Kudrou po pet miliona dolara, tvrdi izvor Forbsa.

Nije loše za jednokratni angažman, ali ništa posebno u poređenju sa onim što su zaradili tokom skoro tri decenije dugog prikazivanja sitkoma, piše Forbs.

Izuzetno popularna televizijska komedija ostvarila je gotovo 1,4 milijarde dolara od početka emitovanja 1994. godine. Od toga, Forbs procjenjuje da je šest zvijezda “Prijatelja” dobilo skoro 816 miliona dolara zarade prije oporezivanja, što je otprilike 136 miliona dolara za svakog od njih.

Kreativni tim serijala Dejvid Krejn i Marta Kaufman, kao i koizvršni producent, Kevin Brajt, podijelili su zaradu od najmanje 550 miliona dolara.

Dok su bili emitovani na kanalu NBC, od 1994. do 2004, “Prijatelji” su bili obavezan TV sadržaj četvrtkom uveče, zajedno sa serijama poput “Sajnfelda” i “Vil i Grejs”.

Ipak, samo “Prijatelji2 su privlačili u prosjeku 25 miliona gledalaca za svaku od epizoda.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Nesvakidašnji prizor sa parkinga u Dalmaciji nasmijao ljude

Vanja A

Nakit koji licu daje eleganciju: Velike okrugle naušnice su pravi izbor za svaku sezonu

Vanja A

Sila Turkoglu iz serije “Amanet”: Uspjeh serije me usrećuje

Vanja A

Ostavite komentar