Kako spriječiti napad panike za sekund? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako spriječiti napad panike za sekund?

Sjajan trik koji će vam pomoći da se izborite sa anksioznošću.

Britanka koja se celog života bori sa napadima panike podelila je sa svetom trik koji joj uvek pomaže. Njenu “foru” isprobali su mnogi i ispostavilo se da zaista deluje!

Panični napad opisuje se kao osećaj iznenadnog i jakog straha, koji vas “obuzima” u bilo kom tgrenutku i na bilo kom mestu, a da nije izazvan nekom realnom opasnošću. Osobe koje pate od napada panike strah opisuju kao parališuć, a simptomi koje osećaju su: ubrzano lupanje srca, preznojavanje, drhtavica, ubrzano, kratko i otežano disanje, osećaj gušenja, bol u grudima, mučnina i bol u stomaku, vrtoglavica, ledeni znoj ili talasi vrućine, ukočenost tela…

U slučaju da se takav iracionalan strah javi najmanje dva puta, a vi konstatno brinete i izbegavate situacije u kojima vam se napad panike dogodio, može se posumnjati da patite od anksioznosti (anksiozni poremećaji).

Iako svako od nas u nekim trenucima oseća ekstremnu uznemirenost, prema definiciji Međunarodne zdravstvene organizacije osobe sa paničnim poremećajima se REDOVNO osećaju anksiozno, pod stresom su ili osećaju paniku u situacijama kada za to ne postoje realni razlozi.

Kad panični napad nastupi, preporuka je da se ne bore protiv napada, već da dišu polako i duboko i trude se da se stalno podsećaju sebe da će napad proći, da se fokusiraju na pozitivn emisli i “lepe slike”.

Britanka koja pati od čestih napada panike otkrila je jedan jednostavan i brzi trik koji joj uvek pomaže kad se oseća anksiozno, a za koji je čula od svog dečka. 

Evo u čemu je štos… Sve što vam je potrebno jeste kocka leda. Kad osetite da napad “kreće” odmah stavite kocku u usta.Tako ćete prevariti mozak koji neće znati šta ga je snašlo, pa se neće “baviti” nadolazećim osećajem panikeveć osećajem hladnoće na jeziku.

Mondo.rs

Danas objavljeno

Kako prepoznati koje su banane zdravije od ostalih

Vanja A

Mnogi ga obožavaju, ali izuzetno može doprinijeti gojenju

Vanja A

Priganice, toliko savršene, da niko ne mari za dijetu kad ih proba

Vanja A

Ostavite komentar