Kako skinuti pola kilograma u mjesec dana – bez imalo truda? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako skinuti pola kilograma u mjesec dana – bez imalo truda?

Pomoću ovog jednostavnog trika dnevno unesite 206 kalorija manje!

Formula za mršavljenje – potrošite više kalorija nego što ih unesete – zvuči lakše nego što zapravo jeste. No, jedna sitna, jedva primjetna promjena u danu, može vam pomoći da unesete 206 kalorija manje nego inače, nalaže studija Univerziteta u Illinoisu.

Iako to nije velika količina, smanjeni unos kalorija prosječnom tipu može pomoći da skine više od pola kilograma u mjesec dana, prema računici za mršavljenje Istraživačkog centra Pennington Biomedical.

Promjena: popijte dodatne tri čaše vode.

Kada su istraživači razgovarali sa 18.000 ljudi o njihovim prehrambenim navikama u protekla dva dana, otkrili su da su oni koji su pili više vode, konzumirali manje kalorija dnevno. Nije teško shvatiti zašto: ako zamijenite slatka pića vodom, unijećete manje kalorija. Osim toga, voda vam pomaže da smanjite glad.

Učesnici studije prosječno su unosili 4,2 čaše vode dnevno. Nema strogih pravila o količini popijene vode kako bi ostali hidratizirani, no studija je pokazala kako je svaka dodatna čaša vode rezultirala manjim unosom kalorija.

Jedna čaša više, može vas poštedjeti 69 kalorija, dvije čaše 137, a tri čaše vode čak 206 kalorija!!!

Ako već niste zamijenili slatka pića s vodom, neka vam to postane novo pravilo. Ovo je jedan od najbezbolnijih načina mršavljenja.

 

MH.hr

Danas objavljeno

Svakodnevnim vježbanjem usporite proces starenja tijela

D

Preukusna poslastica koju svi obožavamo

Zeljka

Pet stvari koje NIKADA ne biste smjeli da stavljate na lice

Zeljka

Ostavite komentar