Kako se voli život na italijanski način: Alfa Romeo Giulia i Stelvio GT Junior - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Kako se voli život na italijanski način: Alfa Romeo Giulia i Stelvio GT Junior

Legendarni GT 1300 Junior, otelotvorenje “raskalašnih šezdesetih”, sada se vratio u život u obliku novih, ekskluzivnih specijalnih izdanja modela Giulia i Stelvio GT Junior.

Alfa Romeo odaje počast svom istorijskom nasleđu predstavljanjem nove posebne serije modela Giulia i Stelvio GT Junior, inspirisane legendom iz 1960-ih, modelom GT 1300.

Ekskluzivna ograničena serija zasnovana je na “Veloce” sportskom paketu opreme, a njegovu spoljašnjost odlikuje ekskluzivna boja Lipari Ocher.

Uz dašak sportskog minimalizma, unutrašnjost sadrži električno podesiva kožna sedišta sa prepoznatljivim “GT Junior” znakom utkanim na prednjem naslonu za glavu, zajedno sa specifičnim šavovima.

Osim toga, na komandnoj tabli automobila nalazi se stilizovana GT 1300 Junior šara i silueta modela iz 1960-ih.https://www.youtube.com/embed/f4Qp5GhbHWk

Giulia GT 1300 Junior: otelotvorenje jedne ere

Ekskluzivna specijalna serija inspirisana je jednim od najpoznatijih modela brenda: nezaboravnom Alfom GT 1300 Junior, koji je prodat u skoro 100.000 primeraka za 10 godina koliko se proizvodio, od 1966. do 1976. godine.

Zasnovan je na modelu Giulia Sprint GT, sa Bertone karoserijom i motorom od 89 KS, a GT 1300 Junior se ubrzo pozicionirao kao automobil koji je u potpunosti otelotvorio duh šezdesetih – preporod i ekonomski procvat, kada su za Italijane snovi postali ostvarivi, uključujući posedovanje modernog sportskog automobila.

Nije slučajnost da je poznati marketinški slogan brenda Alfa Romeo tada bio: “Una vittoria al giorno, con una vettura per tutti i giorni” (Svakodnevne pobede u svakodnevnom automobilu).

GT 1300 Junior je predstavljao ravnotežu između lepote i funkcionalnosti, tako karakteristične za Alfa Romeo, ali sa konturama koje pokazuju da je ovaj automobil spreman da izađe na stazu.

Giulia i Stelvio GT Junior

Iste vrednosti i karakteristike mogu se pronaći i u ograničenoj seriji savremenih verzija GT Junior.

Giulia i Stelvio u ovom izdanju su opremljeni 2.2-litarskim turbo-dizel motorom sa 210 KS ili 2.0-litarskim turbo-benzinskim motorom sa 280 KS.

Ovi motori su upareni sa 8-stepenim automatskim menjačem i Q4 pogonom na sva četiri točka.

Pored pomenute boje spoljašnjosti, Lipari Ochre, eksterijeri modela Giulia i Stelvio GT Junior imaju i 21-inčne točkove od lake legure, na modelu Stelvio, odnosno 19-inčne na modelu Giulia.

Aluminijumske ručice menjača za automatski menjač deo su standardnog paketa opreme.

Danas objavljeno

Antifriz – mnogo pitanja i mnogo odgovora

Vanja A

Zastava 101

Vanja A

Prodaje se posljednji Maradonin BMW

Vanja A

Ostavite komentar