26. Aprila 2021.

Kako se sprema PIJANI ŠARAN ? Najukusniji recept

Big Portal

SastojciKako se proverava da li je riba dobro pečena?Možete da podignete glavu šarana i videti da li je pečeno oko kostiju, da meso nije crveno.

  • šaran (1,5 do 2 kg)
  • 200 gr posnog margarina
  • 3 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • čaša belog vina (oko 250 ml)
  • 2 kašike prezle
  • 2 lovorova lista
  • peršun i ruzmarin
  • kora jednog limuna
  • so i biber 

Priprema

Ulupajte margarin tako da bude penast, zatim dodajte, peršun, koru limuna, ruzmarin. Posolite i pobiberite. Sve zajedno izmešati dok se ne dobije glatka masa.

Dodati iseckan crni luk i izgnječen beli luk.

Ovom smesom namažite šarana spolja i iznutra.

U tepsiju usuti malo belog vina i ulja, a zatim staviti šarana da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.

Nakon 20 minuta, izvaditi posudu iz rerne, posuti šarana prezlama i dodati lovorov list.

Vratiti u rernu da se još peče.

Šaran je gotov kad fino porumeni.

Pečenog šarana je najbolje poslužiti toplog uz mlade krompiriće.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare