Kako se pravilno zamrzavaju borovnice? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako se pravilno zamrzavaju borovnice?

Sigurno ste pokušalid a zamrznete brovnice i shvatili da su, kada se odmrznu, gnjecave?

Borovnice su izuzetno blagotvorne za naš organizam, pa bi bilo dobro da ih uvek imamo u domaćinstvu. Ali nakon što ih uberemo ili kupimo u svežem stanju, ove ljubičaste bobice možemo kratko da čuvamo u neprerađenom obliku. Zato je najbolje da ih zamrznemo, ali je važno da to činimo na pravi način.

Borovnice ne perite

Mada se obično zamrzavaju posle pranja i sušenja, stručnjaci ne preporučuju da ih peremo jer se tako skida spoljašnji “voštani” sloj koji štiti plod od bakterija.

Umesto toga, borovnice rasporedite na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ostavite ih dva sata u zamrzivaču, a zatim ih pakujte u kese za zamrzavanje ili hermetičke posude koje će očuvati njihovu svežinu.

Koliko se dugo jedu borovnice?

Borovnice su najbolje za konzumiranje prvih šest meseci nakon zamrzavanja, ali ih možete jesti do deset meseci, samo je važno da označite na posudi ili kesi kad ste ih stavili u zamrzivač.

Kako se odmrzavaju borovnice?

Ukoliko se pitate kako da odmrznete borovnice, to ćete uraditi tako što ćete bobice otopiti u činiji vode, brzo ih isperite i odmah upotrebite ako ih koristite za ledeni smuti ili ih ostavite da odstoje dok ne dostignu sobnu temperaturu. Otopljene borovnice su mekane i savršene za pite, palačinke ili mafine.

Danas objavljeno

Koje je voće idealna jesenja užina za posao

Vanja A

Čaj sa kakaom je tvoj novi omiljeni, zdravi napitak!

Vanja A

Zdravi čokoladni brauni od samo 3 sastojka

Vanja A

Ostavite komentar