Kako se pravilno zamrzava i odmrzava tijesto - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako se pravilno zamrzava i odmrzava tijesto

Želite da uvijek budete spremni za nenadane goste, ali i da ne bacate hranu, pa ni tijesto?

Rješenje je jednostavno, ako umijesite više nego što vam je potrebno, ostatak zamrznite i već vam je pola posla gotovo za sljedeću pripremu pita ili peciva.

Međutim, morate znati kako da ga pravilno zamrznete, da bi bilo potpuno isto kao svježe pripremljeno.

Istisnite vazduh iz kese

Recept za najbolje tijesto za picu | Portal 072info

Najprije ga dobro umijesite, pa ubacite u kesu za zamrzavanje, preklopite ga i time istisnite sav vazduh iz nje, pa stavite u zamrzivač. Možete ga smrznuti i u vakuum plastičnoj kutiji. Prilikom odmrzavanja morate biti strpljivi, jer mu je potrebno bar četiri sata da odstoji u frižideru, ili tri na sobnoj temperaturi.

Ne odmrzavajte u mikrotalasnoj

Izbjegavajte odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni, jer nakon toga neće narasti tokom pečenja. Nemojte očekivati da se odmrznuto tijesto podigne, jer nema potrebe za tim – ali, bez brige, to će se desiti kada ga ubacite u rernu.

Kada se odmrzne, izvadite ga iz kese ili posude, dobro premijesite i ostavite malo da “odmori”. Trudite se da u rerni pečete na temperaturi između 170 i 190 stepeni, jer najviše odgovara pripremi tijesta.

(magazin.novosti.rs)

Danas objavljeno

Ova dva sastojka liječe holesterol, upalu bešike i prehladu

Vanja A

Previše vitamina C može da uzrokuje neželjene efekte

Vanja A

Ovo su razlozi zbog kojih kelerabu treba uvrstiti u ishranu

Vanja A

Ostavite komentar