Kako se pravilno čuva isječena bundeva? - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kako se pravilno čuva isječena bundeva?

Najbolje mesto za skladištenje bundeve jeste podrum ili ostava, budući da su tamne i suve prostorije i u njima se najlakše stvore odgovarajući uslovi.

Uglavnom imaju ventilaciju, a temperatura se obično kreće između 5-10 stepeni. Ako pak ne ispoštujete neke od ovih uslova, prilikom čuvanja bundeve, rok trajanja će joj znatno biti smanjen.

Na primer, ukoliko je prostorija u kojoj čuvate bundevu dosta vlažna, rok trajanja se smanjuje za čak 2-3 meseca. Takođe, bitno je znati da bundevu nikada ne treba da postavite direktno na pod ili zemlju, već isključivo na policu ili neke daske.

Kako se čuva isečena bundeva?

Najpre, isecite je na kriške, a zatim odstranite koru, pa unutrašnjost isecite na kockice. Nakon toga, stavite ih u kesu za zamrzivač, pa u pregradu frižidera koja je namenjena za povrće. Bundevu, u ovom obliku, možete čuvati do 10 dana. Ukoliko je, umesto u kesu, zamotate u foliju, produžićete joj rok trajanja na mesec dana.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Jelo na kašiku: Bijela čorba krcata mesom i povrćem

Zeljka

Postoji li veza između ekrana, knjige i kratkovidosti?

Zeljka

Crvenilo i vidljive vene na koži su simptomi: Njegova pojava ukazuje na disbalans u organizmu

Zeljka

Ostavite komentar