9. Septembra 2022.

Kako sada izgleda predivna Elizabet Šu

Big Portal

Elizabet Šu je rođena 6. oktobra 1963. godine u Vilmingtonu. Njena majka En Bruster je bila potpredsjednica u odjeljenju privatnog bankarstva korporacije Kemikal bank, dok joj je otac Džejms bio advokat i investitor.

Zajedno sa braćom, odrasla je u južnom Oranžu, a njeni roditelji su se razveli kada je imala devet godina. Nakon što je završila srednju školu, Elizabet Šu je pohađala Velsli koledž, a zatim se 1985. prebacila na Univerzitet Harvard, sa kojeg se povukla kako bi nastavila glumačku karijeru.

Samo jedan semestar nedostajao joj je da stekne diplomu. Ipak, nakon više od decenije, 2.000. godine, vratila se na Harvard i stekla diplomu političkih nauka.

Još kao tinejdžerka počela je da glumi u reklamama, a debitovala je u filmu “Karate Kid”. Zapaženu ulogu je ostvarila u filmu “Koktel” zajedno sa Tomom Kruzom, a zatim su počele da se nižu uloge u filmovima “Povratak u budućnost” II deo i “Povratak u budućnost” III dio, u kome je zamijenila Klaudiju Vel.

Iako je često glumila tip devojke iz susjedstva, karijeru joj je obeležila uloga prostitutke u filmu “Napuštajući Las Vegas” iz 1995. sa Nikolasom Kejdžom.

Ova uloga joj je donijela nominaciju za Oskara za najbolju glumicu.

Njena karijera je procvjetala nakon nominacije za Oskara i počela je da dobija različite uloge – od filma “The Trigger Effect”, preko “Harija” Vudija Alena (1996), u kome je pokazala svoje komičarske sposobnosti, do špijunskog rimejka “Svetac” iz 1997. sa Valom Kilmerom.

Kasnije je glumila u manje poznatim fimovima kao što su “Moli”, “Žmurke”, “Loše ponašanje”, a 2012. godine pojavila se na TV-u u 12. sezoni serije “Mjesto zločina: Las Vegas”.

Elizabet Šu je u braku sa rediteljem Dejvisom Gugenhajmom od 1994. i imaju troje djece.

https://www.instagram.com/p/ChqIFnvjDxX/?utm_source=ig_web_copy_link

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare